Pasieniečiai sulaikė du, įtariama, vogtus automobilius | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ DU, ĮTARIAMA, VOGTUS AUTOMOBILIUS

  • 0

Sekmadienį prie sienos su Lenkija Nidos kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė, įtariama, vogtus mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ ir automobilį „Mercedes Benz E200“.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ lenkiškais numeriais.

Jį vairavęs 33-ejų Ukrainos pilietis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos į Lietuvą. 2016 m. pagamintas krovininis mikroautobusas buvo tuščias.

Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šios transporto priemonės kėbulo numeris, įtariama, yra suklastotas. Įtariama, kad „Mercedes Benz Sprinter“ gali būti pavogtas.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dviejų metų. Ukrainietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Mikroautobusas saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Tą patį sekmadienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai tikrino iš Kaliningrado srities į Lietuvą per Nidos punktą vykusį automobilį „Mercedes Benz E200“ su Kazachstano numeriais. Jį vairavo 32-ejų Rusijos pilietis. Kartu vyko jo žmona ir vaikas.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ši 2009 m. laidos transporto priemonė yra, įtariama, vogta. Nuo 2015 m. rugsėjo jos paiešką paskelbė Lietuvos policija.

„Mercedes Benz E200“ perduotas į Nidos punktą atvykusiems tyrimą vykdantiems policijos pareigūnams. Vairuotojas po apklausos paleistas ir su šeima maršrutiniu autobusu išvyko atgal į Kaliningrado sritį.

GALERIJA

  • Pasieniečiai sulaikė du, įtariama, vogtus automobilius
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS