Pasieniečiai sulaikė milijono eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ MILIJONO EURŲ VERTĖS KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ KROVINĮ

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė Lenkijos piliečio vairuotą vilkiką, kuriuo iš Lietuvos gabenta beveik 400 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių. Daugiau nei milijono eurų vertės nelegalių rūkalų krovinys maskuotas oro filtravimo elementais.

Praėjusią savaitę, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį vilkiką „MAN“ su puspriekabe. Lenkijoje registruotą sunkiasvorę transporto priemonę vairavo 38 metų šios šalies pilietis.

Vyras VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus ir gabenamo krovinio važtaraštį, neva liudijantį, kad vežami oro filtravimo elementai.

Patikros metu, kaip teigiama VSAT pranešime, nustatyta, kad puspriekabėje išties gabenami šie elementai, tačiau už jų pasieniečiai aptiko dėžes su „LF“ markės cigarečių pakeliais. Jie nepaženklinti jokiais akcizo mokesčio ženklais.

VSAT pareigūnai taip pat užfiksavo, kad keliu, kuriame buvo sulaikytas vilkikas, pirmyn atgal važinėja įtartinas automobilis „Ford Galaxy“. Jo vairuotojas akivaizdžiai stebėjo situaciją.

Sustabdžius šią transporto priemonę paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo 48 metų Vilkaviškio gyventojas.

Kitą dieną po sulaikymo, ketvirtadienį, iškrovus puspriekabėje gabentas dėžes paaiškėjo, kad Lenkijos pilietis iš viso gabeno 399 890 pakelių cigarečių „LF“ be banderolių.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, anot VSAT pranešimo, yra beveik 1,2 mln. eurų.

Po apklausų lenkui skirta kardomoji priemonė piniginis užstatas, o vilkaviškiečiui – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vilkikas ir juo gabentas kontrabandinių cigarečių krovinys laikinai saugomi Vilniaus rinktinėje, o automobilis „Ford Galaxy“ liko Kalvarijos užkardoje.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

GALERIJA

  • Pasieniečiai sulaikė milijono eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį
  • Pasieniečiai sulaikė milijono eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį
  • Pasieniečiai sulaikė milijono eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį
  • Pasieniečiai sulaikė milijono eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alfa

Kad tiems geniams, lieziuvis nuputu

tadas

kokie milijonai? skaiciuoti ismokite, vidurine baikite.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS