Pasieniečiai sulaikė naudotus automobilius gabenusį ukrainietį | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ NAUDOTUS AUTOMOBILIUS GABENUSĮ UKRAINIETĮ

  • 0

Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė ukrainietį, kuris pateikė, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai tarptautiniame Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos išvykstančio krovininio automobilio „Mercedes Benz“ su priekaba „Syriusz“ bei vairuotojo, 29-erių Ukrainos piliečio, dokumentus.

Abi transporto priemonės buvo paženklintos ukrainietiškais numeriais. Jomis buvo gabenami du naudoti automobiliai. Visi dokumentai buvo tvarkingi.

Įtarimų Druskininkų pasieniečiams sukėlė užsieniečio pateiktas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas. Kurorto pareigūnai nustatė, kad tai – visiška klastotė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ukrainietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Ir krovininis automobilis, ir priekaba, ir du jais gabenti naudoti automobiliai saugomi Raigardo kontrolės punkte.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS