Pasieniečiams įkliuvo cigarečių kontrabandos nešikas: vyras sulaikytas jau dvylika kartų | Diena.lt

PASIENIEČIAMS ĮKLIUVO CIGAREČIŲ KONTRABANDOS NEŠIKAS: VYRAS SULAIKYTAS JAU DVYLIKA KARTŲ

  • 9

Pasieniečiai prie pat sienos su Baltarusija sulaikė 1,7 tūkst. kontrabandinių cigarečių gabenusį druskininkietį, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Kaip teigiama VSAT pranešime, ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Latežeriu pastebėjo juodos spalvos ryšuliais apsikrovusį vyrą ir jį sulaikė. Kontrabandos nešikas įkliuvo vos už 30 metrų nuo sienos, jos apsaugos zonoje, į kurią patekti, kaip netrukus paaiškėjo, privalomo VSAT leidimo neturėjo.

Pasieniečiai sulaikė 24-erių druskininkietį. Jis cigaretes dėl nešė aštuoniose į polietileno plėvelę suvyniotuose ryšuliuose, kurie buvo pritvirtinti prie savadarbių naščių.

Anot VSAT, vyras su kroviniu buvo pristatytas į Druskininkų pasienio užkardą. Ten suskaičiuota, kad jis gabeno 1 tūkst. 680 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 7 tūkst. 375 eurai.

Šis druskininkietis už kontrabandą sulaikytas jau dvylika kartų, o vien gegužės mėnesį – šeštą. Vyrui už teisės pažeidimus skirtą baudų už keliasdešimt tūkstančių eurų, kurių jis nemoka, o turto neturi.

Dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šįkart VSAT pareigūnai druskininkiečiui vėl surašė protokolą. Už tokį administracinį nusižengimą įstatyme numatyta 5 tūkst. 760–6 tūkst. eurų bauda. Dar viena bauda, nuo 90 iki 170 eurų, vyrui numatyta už pakartotinį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.

Po apklausos Druskininkų pasieniečiai vyrą paleido. Jo administracinė byla Druskininkų užkardoje bus nagrinėjama birželį.

GALERIJA

  • Pasieniečiams įkliuvo cigarečių kontrabandos nešikas: vyras sulaikytas jau dvylika kartų
  • Pasieniečiams įkliuvo cigarečių kontrabandos nešikas: vyras sulaikytas jau dvylika kartų
  • Pasieniečiams įkliuvo cigarečių kontrabandos nešikas: vyras sulaikytas jau dvylika kartų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

taip tai taip ,ale....

Tikrai nepalaikau cigarečių vadinimu kažkokia kontrabanda.Ką reiškia tokiems gaudymo organizatoriams (įstatyminiu lygiu,suprantama) ta deklaruojama laisva rinka ? Kam ta tuščia propaganda. Suprantu,kad reali kontrabanda yra tai,ką visi supranta vienodai ,pvz. narkotikų kontrabanda , draudžiamų ginklų kontrabanda . O su cigarete nei nunuodysi ,nei nušausi .Todėl tokį visuomenės terorizavimą valstybiniu mastu ,mano nuomone , būtina skubiai nutraukti(nors pats ir nerūkantis esu).

Jkkķkkk

Kol bus tokie įstatymai tol kontrabanda ir klestės , čia kova su vėjo malūnais ...

Dausminti darbuir skolingi neliktu valstybei.

Butinai idarbinti,kad sumoketu baudas ir daugiau neuzsiimtu kontrabanda.Tarybiniais metais buvo laisvos statybos,kur dirbdavo nuteistieji,jiems isskaiciuodavo uz baudas ,maitinima ,rukalus,tode buvo nauda valstybei ir paciam nusikalteliui.Kodel nepadaryti dabar sitaip ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS