Pasieniečiams įkliuvo rusas ir baltarusis: pateikė, įtariama, suklastotus dokumentus | Diena.lt

PASIENIEČIAMS ĮKLIUVO RUSAS IR BALTARUSIS: PATEIKĖ, ĮTARIAMA, SUKLASTOTUS DOKUMENTUS

  • 3

Raigardo punkte Druskininkų pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją ukrainietį, kurio pateiktas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas yra, įtariama, visiška klastotė. Lavoriškių punkte VSAT pareigūnai sulaikė Rusijos pilietį, kurio vairuoto vilkiko su puspriekabe registracijos liudijimai irgi, įtariama, yra suklastoti.

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai Raigardo kontrolės punkte tikrino į Baltarusiją išvykstančio mikroautobuso „Mercedes-Benz 316 D“ ir prie jo prikabintos priekabos „Pragmatek“ dokumentus. Abi transporto priemonės buvo paženklintos Ukrainos numeriais.

Mikroautobusą vairavo 51-erių Ukrainos pilietis. Priekaboje buvo gabenami du naudoti automobiliai. Be kitų dokumentų, užsienietis kurorto pasieniečiams pateikė savo vardu išduotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad tai, įtariama, yra visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Jis uždarytas į areštinę. Be to, Druskininkų pasieniečiai ukrainiečiui už transporto priemonės vairavimą neturint teisės ją vairuoti skyrė 300 eurų administracinę baudą.

Mikroautobusas, priekaba ir du ja gabenti automobiliai saugomi Raigardo punkte.

Klastotų dokumentų atvejį nustatė ir vėlų šeštadienio vakarą Lavoriškių punkte Rusijos piliečio vairuotą vilkiką „DAF“ su puspriekabe „Lamberet” tikrinę pasieniečiai.

Pasak VSAT Vilniaus pasienio rinktinės, iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį 2005 m. laidos vilkiką vairavo 43-ejų Rusijos pilietis. Ir vilkikas, ir 1998 m. laidos puspriekabė registruoti Rusijoje.

Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnams įtarimų sukėlė ruso pateikti sunkiasvorės transporto priemonės ir puspriekabės registracijos liudijimai. Pirminiais duomenimis, abu dokumentai yra suklastoti.

Pasieniečiai ir šiuo atveju dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo  suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vairuotojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų. Užsienietis po apklausos paleistas.

Vilkikas su puspriekabe saugomi Lavoriškių pasienio kontrolės punkte.

GALERIJA

  • Pasieniečiams įkliuvo rusas ir baltarusis: pateikė, įtariama, suklastotus dokumentus
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čiubaka

Matosi iškarto, kad suklastota. Dokumento viršuje, dešinėj pusėje Ukrainos teritorijai priskirtos jai nepriklausančios žemės

Anonimas

Vyti velniop visus ne treciuju saliu piliecius. Cia jiems ne prieglauda.

Anonimas

Rusą sušaudys, o ukrainiečiui ir baltarusiui politinį prieglobstį ir išlaikymą suteiks....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS