Pasieniečių šuo degtindarių pėdsakais sekė 7 kilometrus | Diena.lt

PASIENIEČIŲ ŠUO DEGTINDARIŲ PĖDSAKAIS SEKĖ 7 KILOMETRUS

  • 0

Švenčionių rajone pasieniečių belgų aviganė Eta naminės degtinės gamintojų pėdsakais sekė 7 kilometrus.

Sekmadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečius pagalbos kreipėsi Švenčionių rajono policijos pareigūnai. Jie miške aptiko naminės degtinės aparatą, apie 840 litrų raugo ir apie pusšešto litro jau išvarytų nelegalių svaigalų. Policininkai čia plušėjusius degtindarius užklupo per patį gamybos procesą: iš upelio buvo pumpuojamas vanduo, kūrenosi laužas, ant kurio kaito katilas, o į pastatytą indą kapsėjo naminė. Pastebėję pareigūnus, degtindariai bandė sprukti - jie iš įvykio vietos pabėgo.

Į šią vietą Švenčionių rajono Katelninkų kaimo prieigose buvo pasiųstas tuo metu pasienyje su Baltarusija patruliavęs Pavoverės užkardos kinologas su pustrečių metų belgų avigane Eta. Prie miško gilumoje įrengto naminės degtinės aparato šuo iškart užuodė pėdsakus. Jais pasieniečius Eta iš pradžių vedė tankiu eglynu, vėliau kirto upelį, tada išbėgo į miško kvartalinę liniją, dar toliau sekė įvairiomis vietovėmis. Persekiojami asmenys ėjo vingiais.

Pėdsekė taip ėjo beveik 7 kilometrus, kol miške prisivijo du vyrus. Šie pamatę Etą sprukti nebebandė.

Kaip pranešė VSAT, pasieniečiai dokumentų neturėjusius, kaip vėliau paaiškėjo, 23-ejų ir 40-ies Švenčionių rajono gyventojus sulaikė. Pavoverės užkardos pareigūnų iškviesti policininkai atpažino, kad Etos susekti vyrai yra tie patys, kurie pabėgo iš naminės degtinės varymo vietos. Vėliau degtindariai ir patys tuo prisipažino. Juos pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS