Pasieniečių šventinio savaitgalio laimikis – net devyni plaustai su kontrabandiniais rūkalais | Diena.lt

PASIENIEČIŲ ŠVENTINIO SAVAITGALIO LAIMIKIS – NET DEVYNI PLAUSTAI SU KONTRABANDINIAIS RŪKALAIS

  • 1

Šiemet dažniausiai neteisėtus migrantus stabdę ir juos grąžinę į Baltarusiją ilgąjį šventinį savaitgalį Druskininkų pasieniečiai Nemune „sužvejojo“ net devynis plaustus su baltarusiškais rūkalais. Iš viso į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko beveik 15 tūkst. pakelių cigarečių.

Vėlų ketvirtadienio vakarą žvalgybinį skrydį vykdžiusio VSAT Aviacijos valdybos sraigtasparnio įgula Nemune užfiksavo vienas paskui kitą plaukiančius tris įtartinus objektus. Informacija apie tai nedelsiant buvo perduota Kapčiamiesčio ir Druskininkų užkardų pareigūnams. Pastarosios pasieniečiai į vandenį operatyviai nuleido motorinę valtį. Ryšulius ištraukus į krantą paaiškėjo, kad balta polietileno plėvele aptrauktose kartoninėse dėžėse – baltarusiškos „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk“ markių cigaretės. Prie visų trijų ryšulių buvo pritvirtinti GPS prietaisai, prie vieno – dar ir mobiliojo ryšio telefonas.

Net penkis tokius cigarečių plaustus Druskininkų užkardos pasieniečiams iš Nemuno teko traukti šeštadienį, teigiama VSAT pranešime. Visus juos pasienio pareigūnai iš tarnybinės valties „sužvejojo“ ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu.

Šįkart kontrabandininkai iš Baltarusijos tarpusavyje surištas gamyklines cigarečių dėžes apdrabstė purvu, ledu bei sušalusio sniego gabalais. Tokia pažeidėjų gudrybė yra puikiai žinoma VSAT pareigūnams – žiemos metu neteisėtus rūkalus plukdyti mėginama imituojant upės srovės nešamas ledo lytis. Šiems kroviniams sekti kontrabandininkai taip pat panaudojo GPS prietaisus.

VSAT nuotr.

Devintą rūkalų krovinį Druskininkų pasieniečiai Nemune pastebėjo vėlų sekmadienio vakarą ties Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimu. Jį iš vandens VSAT pareigūnai ištraukė priplaukę motorine valtimi.

Iš viso per šventinį savaitgalį Druskininkų užkardos atsakomybės ruože į VSAT pareigūnų rankas pateko 9 savadarbiai „plaustai“, kuriuose aptikta 14 tūkst. 754 pakeliai cigarečių „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk“. VSAT duomenimis, toks kiekis rūkalų Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra vertas daugiau kaip 50 tūkst. eurų.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo aukštupyje 17 kilometrų eina siena su Lietuva. Kontrabandos kroviniai paprastai nuleidžiami į upę kaimyninės šalies krante planuojant, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę. Čia veikiančių kontrabandininkų tikslas yra rūkalus ištraukti iš vandens ir kuo skubiau juos gabenti į Lietuvos gilumą. Kontrabandos vietai sekti naudojami GPS įrenginiai.

GALERIJA

  • Pasieniečių šventinio savaitgalio laimikis – net devyni plaustai su kontrabandiniais rūkalais
  • Pasieniečių šventinio savaitgalio laimikis – net devyni plaustai su kontrabandiniais rūkalais
  • Pasieniečių šventinio savaitgalio laimikis – net devyni plaustai su kontrabandiniais rūkalais
  • Pasieniečių šventinio savaitgalio laimikis – net devyni plaustai su kontrabandiniais rūkalais
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rupuzes pasienieciai ....nunese is panoses Baltarusiu

Kaledine dovana lietuvos rukoriams.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS