Pasienyje per parą apgręžta apie 10 migrantų: penki dokumentų neturėję naktį praleido užkardoje | Diena.lt

PASIENYJE PER PARĄ APGRĘŽTA APIE 10 MIGRANTŲ: PENKI DOKUMENTŲ NETURĖJĘ NAKTĮ PRALEIDO UŽKARDOJE

Pasienyje su Baltarusija per praėjusią parą apgręžta apie dešimt migrantų, sulaikyti penki asmenys, trečiadienį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį neįleistųjų buvo apie 20, sekmadienį – apie 40.

Antradienį užsieniečiai prie Lietuvos sienos iš Baltarusijos buvo priartėję tik ties dviem rajonais iš Lietuvos pusės – Ignalinos ir Lazdijų. Ties pastaruoju Baltarusijos pusėje antradienio popietę girdėjosi vienas šūvis.

Puškų užkardos ruože, Ignalinos rajone, antradienį vakare VSAT pareigūnai sulaikė penkis asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų neturėjusius asmenis. Sulaikymo vieta – apie 240 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Iškvietus greitąją pagalbą medikai apžiūrėjo asmenis, pavojaus jų sveikatai nebuvo. Naktį šie užsieniečiai praleido Puškų užkardoje.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jau

gerai bilotuk varyk visus velniop be jokio rusiavimo sekmes varyme tik neskriausk savu=========

Gėrovas

Pulkę liurlina.

Morgana

Valkatos, tokių Lietuvai nereikia. Banditų išperos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS