Pasienyje – ramu: neteko apgręžti nė vieno migranto | Diena.lt

PASIENYJE – RAMU: NETEKO APGRĘŽTI NĖ VIENO MIGRANTO

  • 4

Praėjusią parą bandymų neteisėtai patekti iš Baltarusijos į Lietuvą nefiksuota – pasieniečiams neteko apgręžti nė vieno migranto, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį į kaimyninę Latviją iš Baltarusijos bandė patekti keturi užsieniečiai, į Lenkiją trečiadienį iš Baltarusijos neleistinose vietose sieną mėgino kirsti 12 migrantų.

Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į Lietuvą neįleista beveik 10,3 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti mėgino ne vieną kartą.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Asta

Dar niekada Lietuvoje nebuvo taip nesaugu kaip dabar . Laisvai leidžiama atvykti kas nori ir nelegaliai ir kitokiais būdais. Po to reikalauja savų mokyklų mat kalba per sunki. Šitaip sujaukta Lietuva, kad baisu.

Klpd.

Kadangi neleidžiama komentuoti po straipsniu kad ukrainiečiams mūsų žmonės aukoja vis mažiau, rašau čia: Su didžiausia užuojauta ukrainiečiams noriu pasakyti kad šitiem besistebintiems mažėjančia parama ponams reikėtų įjungti logiką ir realybės supratimą - negi mūsų leituviai turi tiek daug kad gali nuolat nenutrūkstamai aukoti pinigus, ir kt. būtinus dalykus REIKALINGUS JIEMS PATIEMS KAD IŠGYVENTI? Gal mūsų valdžia visų pirma galvodama apie SAVO Lietuvos piliečius turėtų imtis reguliuot benzino ir kitų būtinų produktų kainas, mažint mokesčius? Ar bent ,,mest" krizę mažinančius finansus ypač sunkiai gyvenantiems žmonėms? Taigi paaiškėjo kad biudžete yra ar ne 3 milijardų(!)perteklius! Kuris vyriausybės numatytas skolų aptarnavimui..jeigu jos bus..Ot jiekonomistai, niekap neįkerta kad kasdien euras nuvertėja ir kad pinigų padėjus negalima laikyt - po metų turėsi tik pusę to ką turėjai:D)Čia kap lietuviški verslininkai - geriau viską išmes bet kainos nenumuš:D)

pasienieciai ramus-visi emigeriai

perbegeliai, arabu teroriristsi, ir kitoks brudas jau sugabentas y Lietuva ...daugiau pas bulbasus nebeliko ,planas yvygdytas 100% ,900 tukstanciu degeneratu jau lietuvoj...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS