Pasipelnyti iš narkotikų kontrabandos nepavyko: šiauliečiai gabeno dešimt kilogramų marihuanos | Diena.lt

PASIPELNYTI IŠ NARKOTIKŲ KONTRABANDOS NEPAVYKO: ŠIAULIEČIAI GABENO DEŠIMT KILOGRAMŲ MARIHUANOS

  • 1

Prieš teismą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų siekiant jas platinti bei jų kontrabandos iš Didžiosios Britanijos stos trys Šiauliuose gyvenantys vaikinai, trečiadienį pranešė Šiaulių policija.

Pasak jo, Šiaulių pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra baigė 2021 metų pabaigoje pradėtą tyrimą ir baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti teismui.

Dar vienas šiame ikiteisminiame tyrime figūruojantis įtariamasis, minėtiems trims asmenims parūpinęs kvaišalų, ieškomas, nes nuo atsakomybės slapstosi užsienyje. Jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas į kitą baudžiamąją bylą.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad bendrininkų grupė neteisėtai įgijo, laikė ir iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą kontrabanda atvežė beveik dešimt kilogramų kanapių, kurias tikėtasi realizuoti mūsų šalyje.

Narkotinių medžiagų gabenimo operacija buvo surengta 2021 metų gruodį. Įtariama, kad jos iniciatorius buvo 23 metų vienos kolegijos studentas. Neturėdamas pinigų kvaišalams įsigyti, šią idėją pasiūlė nuo mokyklos laikų pažįstamam bendraamžiui, kuris buvo neseniai grįžęs iš Vokietijos, kur užsidirbo keletą tūkstančių eurų. Trečiuoju bendrininku tapo už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis kartą jau teistas 24 metų šiaulietis.

Anot teisėsaugos, nusikaltimą vykdyti pasiruošusius vaikinus lydėjo nesėkmingi įvykiai. Ruošiantis į Didžiąją Britaniją parsivežti kvaišalų, kuriuos jiems parūpino vienas ten gyvenantis lietuvis, pakeliui į oro uostą vaikinus ištiko eismo įvykis. Kelionės tęsti buvo neįmanoma.

Po kurio laiko vaikinai nutarė į Didžiąją Britaniją važiuoti keleivius vežančiu mikroautobusu, tačiau vienam jų iš Lenkijos teko sugrįžti supratus, jog neturi paso, o su asmens tapatybės kortele į šalį nebus įleistas.

Nupirktų kvaišalų pervežimas į Lietuvą taip pat buvo komplikuotas. Įsigytą marihuaną, už kurią sumokėjo apie 8 tūkst. eurų ir dar tiek pat liko skoloje, supakavęs ir ją paslėpęs penkiose automobilių durelėse, kurios turėjo būti gabenamos kaip atsarginės dalys, šiaulietis sužinojo, kad krovinį turėjęs vežti mikroautobusas jį paimti galės tik po savaitės. Narkotikais prifarširuotas automobilių dureles jis paliko sutartoje vietoje, o pats išskrido į Lietuvą.

Kroviniui parlydėti į Didžiąją Britaniją buvo išsiųstas kitas žmogus, turėjęs stebėti, kaip vyksta kelionė, ar nekyla problemų. Vokietijoje mikroautobusą buvo sustabdę policijos pareigūnai. Paaiškėjus, kad priežastis – krovinio viršsvoris, įtampa atlėgo. Mikroautobusui pasiekus Lietuvą, kilo techninių problemų ir jis sustojo Kaune. Pajudėti buvo žadama tik po keleto dienų. Šiauliečiams teko išsinuomoti mikroautobusą ir krovinio į Kauną važiuoti patiems.

Gruodžio 17 dieną į kelionę išsiruošusius du 23 metų vaikinus parvažiavusius į Šiaulius sulaikė pareigūnai. Vyrai planavo iš Jungtinės Karalystės parvežtas narkotines medžiagas parduoti ir kiekvienas gauti per 10 tūkst. eurų pelno.

Anot policijos, sulaikymas įvyko vieno įtariamųjų močiutės sodo namelyje, į kurį buvo nešamos pargabentos automobilių durelės su marihuana. Kratos metu sodo namelyje buvo rasta beveik 9,7 kg „žolės“, taip pat iš seniau užsilikę beveik 43 gramai kanapių, o nusikalstamai veikai močiutės sodo namelį naudojančio vaikino gyvenamojoje vietoje – 0,242 g kokaino.

Po keleto dienų buvo suimtas ir trečias šios kvaišalų gabenimo operacijos dalyvis – 24 metų šiaulietis. Trijulei pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, bei jų kontrabandos. Įtariamieji buvo suimti, šiuo metu kardomosios priemonės jiems pakeistos – du jų teismo laukia kontroliuojami apykojės, vienam skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dešimties metų.

GALERIJA

  • Pasipelnyti iš narkotikų kontrabandos nepavyko: šiauliečiai gabeno dešimt kilogramų marihuanos
Šiaulių policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Priklausomai kas ten per marichuana, buciau paemes 500 gramu savo reikmems. Gaila kad sugavo. Teks ieskoti kitu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS