Pavojingas atliekas superkantis uteniškis galimai išvengė 70 tūkst. eurų mokesčių | Diena.lt

PAVOJINGAS ATLIEKAS SUPERKANTIS UTENIŠKIS GALIMAI IŠVENGĖ 70 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 2

Pavojingas atliekas superkančiam uteniškiui pateikti kaltinimai dėl mokesčių slėpimo, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Įtariama, kad bendrovės direktoriui M. V. apgaulingai tvarkant apskaitą ir teikiant neteisingus duomenis mokesčių administratoriui, jo vadovaujama įmonė išvengė daugiau kaip 70 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2018 metais bendrovės vadovas supirkdamas traktorių, kombainų, automobilių akumuliatorius ir kitas atliekas, įrašydavo sąskaitose tikrovės neatitinkančius duomenis.

Manoma, kad praėjusiais metais bendrovė pirko akumuliatorių atliekas ir švino laužą iš nenustatytų šaltinių.

„Klastojant dokumentus buvo įforminta, kad daugiau kaip 500 tonų šių atliekų neva pirkta iš fizinių asmenų, kurie iš tiesų jokių sandorių su minėta bendrove neturėjo“, – rašoma FNTT pranešime.

Kartais net keliolika tonų siekiančius švino laužo ir akumuliatorių atliekų kiekius uteniškio įmonei neva pardavė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys, apie šią bendrovę nieko nežinantys ar iš viso pastaraisiais metais Utenoje nesilankę asmenys.

Išaiškinta, kad pasinaudojus 30 asmenų duomenimis į bendrovės buhalteriją buvo įtraukti fiktyvūs tūkstančius eurų siekiantys atliekų supirkimo sandoriai ir į apskaitą nepagrįstai įtraukta 467 tūkst. eurų išlaidų suma.

Atliekų supirkimu besiverčiančio uteniškio byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Utenos rūmams. Ikiteisminį tyrimą atliko FNTT ir prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Supis.ti zurnaliuksciai, tai zmogelis ISVENGE ar NEISVENGE mokesciu t.y ar jis KALTAS ar NEKALTAS?. Kas cia per sudo pylimas ant nekalto zmogaus. Tiktai teismas nusprendzia ar zmogus kaltas ar .ne. Svolociau zurnaliuksti, ar jau buvo teismo sprendimas?

Pilietis

FNTT reikėtų padaryti patikrinimo reidus garažų masyvuose ,Islandijos plente nuo pradžios ,nuo buvusios muravos benzino kolonėlės.Požeminiuose išsinuomuotose garažoae vyksta mašinų pjaustymo ,ardymo darbai.Nepaiso garažų savininkų,nesiskaito su jais.Dirba nuo 18:00 val,ir vėliau,per išeigines šeštadieniais -selmadieniais.Aplikiniam sako kad savo garaže dirba,tačiau tai melas.Išsinuomuoja ne po vieną garažą ir vykdo neteisėtą ,nelegalią veiklą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS