Pelkėtoje upėje rastas negyvas Indijos pilietis: įtariama, kad jis – neteisėtas migrantas | Diena.lt

PELKĖTOJE UPĖJE RASTAS NEGYVAS INDIJOS PILIETIS: ĮTARIAMA, KAD JIS – NETEISĖTAS MIGRANTAS

Šią savaitę netoli Lietuvos sienos pelkėje rastas negyvas Indijos pilietis, pranešė policijos pareigūnai. Vėliau patikslinta, kad vyro kūnas aptiktas Dysnos upėje.

Utenos apskrities policija pranešė, kad ketvirtadienį, apie 14 val., Ignalinos rajone, Padysnos II viensėdžio teritorijoje rastas Indijos Respublikos piliečio kūnas.

Ant 40-mečio vyro kūno išorinių smurto žymių nematyti.

Jį aptiko Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Utenos apskrities policijos atstovės Violetos Ginaitienės pasiteiravus, ar šis vyras galėjo būti nelegalus migrantas, policijos atstovė teigė, kad šios informacijos reikėtų klausti pasieniečių.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovė Lina Laurinaitytė-Grigienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad negali nei patvirtinti, nei paneigti, kad šis Indijos pilietis buvo migrantas ir bandė nelegaliai kirsti Lietuvos sieną.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti“, – BNS patvirtino  prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Kaip vėliau pranešė VSAT, Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai gavo žinią, kad Dysnos upės pakrantėje matyti žmogaus kūnas.

Į nurodytą vietą išvyko pasienio sargybos ekipažas, taip pat buvo iškviesti policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai ir medikai.

Ugniagesiai gelbėtojai žmogaus kūną be gyvybės žymių ištraukė į krantą. Kūnas buvo be išorinių smurto žymių. Vyras keliavo su kuprine ir daiktais.

Dysna – neplati upė pelkėtais krantais. Jos vagos viduriu eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokurorė.

2021 metais kilus neteisėtos migracijos iš Baltarusijos bangai į Lietuvą atvyko beveik 4,2 tūkst. tokių migrantų. Lietuva laiko tai Minsko hibridine ataka ir teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista 20 tūkstančių. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

svilainis

Žioplys Dysną su Gangu sumaišė.O vanduo čia tik šlapias,o ne šventas...

ai

o man patinka ziureti kiek islaikytiniu beretnyku kasdien pastimpa

o gal?

neteisetas pelkes gyventojas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS