Policija „Altimus-Tech“ raketų paleidėjus pripažino ginklais ir skyrė 15 eurų baudą | Diena.lt

POLICIJA „ALTIMUS-TECH“ RAKETŲ PALEIDĖJUS PRIPAŽINO GINKLAIS IR SKYRĖ 15 EURŲ BAUDĄ

Šiaulių policija „Altimus-Tech“ turimus ir Ukrainai siekiamus perduotu raketų paleidėjus pripažino ginklais ir skyrė baudą.

Kaip nurodoma trečiadienį išplatintame pranešime, už tai, kad raketų paleidimo įtaisai buvo laikomi be leidimo, įmonės vadovui skirta pusė minimalios baudos – penkiolika eurų.

Šiaulių policija taip pat nurodo, kad, sumokėjusi paskirtą baudą, įmonė „galėtų netrukdomai pradėti šios technikos dovanojimo Ukrainai procedūras“.

Aštuonis raketų paleidimo įtaisus „Altimus-Tech“ nuo praėjusių metų siekė perduoti su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai, tačiau nebuvo gavusi Ekonomikos ir inovacijų ministerijos leidimo.

Ši tokį skirti gali tik gavusi tarnybų patvirtinimą, tarp jų – ir policijos.

Pastarasis iki šiol aiškinosi, ar raketų paleidimo įrenginiai yra priskiriami prie A kategorijos ginklų ir ar „Altimus-Tech“ teisėtai jais disponuoja.

Įmonė leidimų laikyti tokius ginklus neturi, tačiau taip pat tikino, kad įrenginiai nėra priskiriami minėtai kategorijai.

Sausį naujienų portalas „15min“ skelbė, kad policijos sprendimai dėl „Altimus-Tech“ įrangos prieštaringi – Vilniaus kriminalistai, neįžvelgę nusikaltimo požymių, atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Vėliau Vilniaus policijos pareigūnai neįžvelgė ir administracinio pažeidimo, tačiau policijos iniciatyva administracinis tyrimas atnaujintas, perduotas Šiaulių pareigūnams.

Pastarieji ir priėmė minėtą sprendimą.

Įmonė „Altimus-Tech“ anksčiau vadinosi „LiTak-Tak“. Pastaroji prieš kelis metus Vyriausybės paskelbta keliančia grėsmę nacionaliniam saugumui. Dėl to bylinėjosi teisme.

Vėliau įmonė buvo reorganizuota ir tapo Lenkijos bendrovės filialu, tačiau akcininkai liko tie patys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nesuprantu kodel nekonfiskavo ir utilizavo

nes jeigu butu paprastas zmogelis is gatves tai iskart butu pripazintas teroristu recidivistu ir texniskai ir taktiskai ir profilaktiskais sumintas i suda.... ir visa yranga ir texnika butu paimta isimta ir nuvezta i utilizuot....a sicia vsio zakonnko....banditu saika valstybe valdo ...atkatus is verslininku spaudzia....nieko asmenisko tik biznis

ogi

saika nurode farai igyvendino juknvsio po zakonu ????=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS