Keliuose – ir vėl savadarbiai trikojų ženklai: policija dėkoja aktyviems pagalbininkams | Diena.lt

KELIUOSE – IR VĖL SAVADARBIAI TRIKOJŲ ŽENKLAI: POLICIJA DĖKOJA AKTYVIEMS PAGALBININKAMS

  • 6

„Atsargiai – trikojis“, – savadarbių lentelių su tokiais užrašais pakelėse – ne viena. Vieni šių „ženklų“ autorius vadina pilietiškais žmonėmis, kiti nesupranta tokių bandymų išsukti nuo baudų greitį mėgstančius viršyti vairuotojus. Juk saugaus greičio viršijimas lemia daugybę avarijų, skaudžių nelaimių.

„Ačiū aktyviems pagalbininkams, – savo feisbuko paskyroje rašė Lietuvos policija, pasidalijusi savadarbio perspėjimo „ženklo“ nuotrauka. – Kuo daugiau tokių įspėjimų pristatysite, tuo saugiau ir lėčiau visi važiuosime“.

Čia pat pasipylė priekaištai, kodėl pati policija prieš trikojus nestato įspėjamųjų ženklų. Komentaruose vietoje padėkų už pastangas mažinti karą keliuose tradiciškai netrūko kaltinimų pasipinigavimu.

„Vienintelis nuostolis – žmogaus gyvybė“, – komentavo policijos atstovai.

Deja, kaip pastebėjo pareigūnai, matoma „tendencija, kad pastačius tokius ženklus prieš stacionarius greičio matuoklius, automobilis tą vietą pravažiuoja lėtai, o pravažiavus matuoklį, vėl viršijamas leistinas greitis“.

Vienintelis nuostolis – žmogaus gyvybė.

Pasiteiravus, ar nuotraukoje užfiksuotas savadarbis ženklas buvo nukeltas, pareigūnai patikino, kad ne: „Nuėmėme trikojį, ženklą palikome“.

„Danijoje ir nerasi nei vieno ženklo prie trikojo. Ir stato laukuose arba prie privačių kiemų įvažiavimo kaimuose ir stovi pasislėpę su nežymėtais furgonais“, – lygino vienas komentatorius situacijas Lietuvoje ir Danijoje.

Kai kurie internautai vis tik kvietė įsisąmoninti, kad greičio matavimas, baudos yra prevencinė priemonė, veikianti visų eismo dalyvių naudai, stipriai prisidedanti prie bendros mūsų gyvenimo gerovės.

„Iš tikrųjų, tai koks skirtumas, gerbiamieji, kur trikojis stovės: ar krūmuose, ar  šalia kelio, ar medy. Kas laksto dideliais greičiais, tie ir laksto. Prie stacionarių greičio matuoklių yra įspėjamieji ženklai. Nu ir kas? Vis tiek lekia akis išdegę, ir ne vienas baudas mokėjome. Miestuose, miesteliuose kokiais greičiais laksto? Net nepastebi, kas per auto buvo“, – kai kurių vairuotojų elgesį aprašė kitas komentatorius.

Panašus savadarbis „ženklas“ vairuotojus pasitiko ir Ringauduose.

„Facebook“ grupės „Kur stovi Trikojis Kaune“ nuotr.

GALERIJA

  • Keliuose – ir vėl savadarbiai trikojų ženklai: policija dėkoja aktyviems pagalbininkams
  • Keliuose – ir vėl savadarbiai trikojų ženklai: policija dėkoja aktyviems pagalbininkams
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

skaitytojas

o Haityje valdant diktatoriui Dėdulei slaptoji policija Tom-tom makutai ant viadukų pastatę stambaus kalibro kulkosvaidžius su jais vakarop ar naktį sušaudydavo automobilius , su jame esančiais žmonėmis viršijančius greitį.

Pranas Pričkus

Klapėdoje Taikos pr. yra ir A juosta. Nesant autobuso, pavažiuoti visiškai tuščia A juosta, netgi sukant į dešinę, didelė nuodėmė. Be jokio įspėjimo, pasiaiškinimo, galimai pagal įrašą, 30 eurų bauda. Vsio zakonno. 300 eurų ir bylą galima laimėti teisme, bet iš policijos pralošusios bylą, susigrąžinti išlaidas jau klausimas. Kas mokės 300 eurų, kad panaikintų 30 eurų baudą? Taip sistema ir pinigaujasi "padėdami, gindami, saugodami".

Reikia

daugiau VAZE naudoti ir viskas. Priedo Danijoj irgi VAZE gerai veikia ir matai kur yra policija. Ir Italijoj, Kroatijoj, Slovėnijoj, Austrijoj. Nu Vokietijoj nemačiau bet greitkelyje nelėkiau tik 150 km/h
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS