Policija atlieka dešimt ikiteisminių tyrimų, susijusių su koronavirusu | Diena.lt

POLICIJA ATLIEKA DEŠIMT IKITEISMINIŲ TYRIMŲ, SUSIJUSIŲ SU KORONAVIRUSU

Policija atlieka dešimt ikiteisminių tyrimų, susijusių su koronavirusu, pranešė generalinio policijos komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Jo teigimu, keturi ikiteisminiai tyrimai vykdomi dėl mirties priežasties nustatymo, kai po mirties mirusiajam diagnozuotas COVID-19.

„Kiti tyrimai yra dėl karantino sąlygų pažeidimo, kai kilo grėsmė išplatinti šią infekciją“, – LRT sakė pareigūnas.

E. Šilerio teigimu, per dieną dar sulaukiama vidutiniškai apie 300 skambučių dėl galimo karantino sąlygų pažeidimo.

Anot pareigūno, policininkai tokiems pažeidėjams patys baudų neskiria, jie surašo administracinių nusižengimų protokolus, o šie siunčiami Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Jo darbuotojai išrašo baudas.

Pasak E. Šilerio, numatyta keisti šią tvarką reglamentuojantį įstatymą, kad patys policijos pareigūnai galėtų skirti baudas.

Mes teikiame pirmenybę elektroninėms stebėjimo sistemoms.

Policijos generalinis komisaras tvirtino, kad pareigūnai nėra skatinami važiuoti į vietą ir tikrinti, ar izoliuotis turintis asmuo tikrai to nedaro.

„Mes nelabai skatiname mūsų policijos siuntimo į įtartinas vietas, nes atsitiks taip, kad ir policijos neturėsime. Mes teikiame pirmenybę elektroninėms stebėjimo sistemoms“, – sakė jis.

E. Šileris pranešė, kad svarstoma skubos tvarka keisti įstatymą, jog policija galėtų operatyviai gauti mobiliojo tinklo duomenis arba vadinamuosius metaduomenis iš mobilaus ryšio tiekėjo ir pagal mobilų telefoną nustatyti asmens buvimo vietą.

„Svarstoma ir mobilios aplikacijos galimybė, kuri susieta su vietos nustatymu – pagal kaimynų lenkų, Pietų Korėjos pavyzdį, kai žmogus kelis kartus per parą paprašomas nusifotografuoti ir sutikrinama jo buvimo vieta“, – teigė policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

„Tam teiksime pirmenybę, bet esant įtarimui, kad žmogaus nėra, be abejo, ir važiuosime“, – pridūrė jis.

Dėl naujojo koronaviruso plitimo karantinas Lietuvoje paskelbtas kovo 16 dieną. Trečiadienį Vyriausybė jį pratęsė iki balandžio 13 dienos.

Pagal karantino taisykles, izoliuotis privalo visi iš užsienio grįžę asmenys ir tie, kas turėjo kontaktų su infekuotais koronavirusu žmonėmis. Kitiems gyventojams rekomenduojama būti namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS