Feisbuke homoseksualus niekinęs vyras – policijos akiratyje: gresia dveji metai nelaisvės | Diena.lt

FEISBUKE HOMOSEKSUALUS NIEKINĘS VYRAS – POLICIJOS AKIRATYJE: GRESIA DVEJI METAI NELAISVĖS

Tauragės apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos skatinimo prieš homoseksualius asmenis, vienam asmeniui pareikšti įtarimai.

Antradienį pareigūnai gavo pranešimą, kad praeitą savaitę naujienų portalo „Facebook“ paskyroje, po įkeltu vaizdo įrašu, buvo parašytas komentaras. Pranešėjo teigimu, jis galbūt žemino, niekino asmenų grupę dėl jų seksualinės orientacijos. Komentare buvo naudojami necenzūriniai žodžiai.

Tauragės apskrities policijos atstovė Lina Banienė trečiadienį BNS sakė, kad pranešimą policija gavo iš Europos žmogaus teisių fondo, įtariamasis jau yra nustatytas, tačiau dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo daugiau apie jį informacijos neteiks.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

keista, bet

Tas "žmogaus teisių fondas" niekada neapskundė policijai rusus žudyti skatinančių , ar iš neįgaliųjų besityčiojančių. Gal padarus atstovauti geriau apsimoka?

Jonas

O, kai taikė galimybių pasus. Tai čia diskriminacija dėl įsitikinimų. Tarkim žmogus nesiskiepijo. Ar tokių žmonių teisės buvo pažeistos? Kaip dėl baudų kas buvo be GP? Absurdo teatras ir žmonių juodas skirstymas.

Anonimas

Man jie visi šlykštūs . Galit sodinti i kalėjimą, visvien bus šlykštūs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS