Policijos virtualus patrulis įspėja feisbuke taip nesielgti: gresia bauda! | Diena.lt

POLICIJOS VIRTUALUS PATRULIS ĮSPĖJA FEISBUKE TAIP NESIELGTI: GRESIA BAUDA!

  • 99

Policijos virtualus patrulis paviešino atvejus, kuriuose matyti, kad socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai ant savo profilio nuotraukų užsidėję rėmelius su draudžiamais simboliais. Už tai, įspėjo pareigūnai, gali grėsti nemenka bauda.

„Be atvangos stebint elektroninę erdvę atkreipėme dėmesį, kad kai kurie „Facebook“ vartotojai ant savo profilio nuotraukų vis dar užsidėję rėmelius su draudžiamais simboliais“, – trečiadienį rašė Policijos virtualus patrulis.

Nuotraukose, kuriomis pareigūnai iliustravo pastarąjį faktą, matyti tokie užrašai rusų kalba kaip: „Niekas nepamirštas, niekas neužmiršta!“, „Su Pergalės diena!“, „75 metai didžiosios Pergalės“ „Kol mes pamename, jie gyvi!“. Jie žymi Antrąjį pasaulinį karą, kurio pasiekimais iki šiol Rusija didžiuojasi.

„Šie rėmeliai galbūt buvo priimtini prieš kokius 40 metų ar daugiau, tačiau šiuo metu jie ne tik nepriimtini, bet dar ir draudžiami. Tokių rėmelių naudojimas gali užtraukti baudą siekiančią net 700 eurų. Tad gerai pagalvokite, ar verta laikyti tokius rėmelius ant savo profilio nuotraukų“, – pabrėžė pareigūnai.

Toks jų pastebėjimas sulaukė ir internautų reakcijų: „O kodėl dengiate jų veidus? Nuotraukos – viešos, o ir užfiksuoti pažeidėjai“, – kritikavo Kasparas. „Ne gali, bet turi būti bauda, nes yra įstatymas, draudžiantis demonstruoti tokią atributiką“, – rėžė Algirdas.

„O jeigu asmenys, kurie užsidėję šituos rėmelius, yra ne Lietuvos piliečiai? Tai ar jus tai liečia? Keliate problemas ten, kur neturėtumėte kelti. Manau, eikite geriau per grupes ir ieškokite aferistų. Tai bus žymiai efektyviau…“ – kitokią nuomonę išsakė Karolis. Tačiau tuoj pat sulaukė Andriaus pastebėjimo: „Nesvarbu, kokios šalies piliečiai, jei gyvena Lietuvoje. Pas mus teisiškai yra uždrausta sovietinė simbolika“. „Tai reikia ir bausti. Daug tokių veikėjų sutinku“, – akcentavo Palma.

Rašyti komentarą
Komentarai (99)

Holmsas

Elementaru,Vatsonai.Kam vargt cenzoriui ar ,,virtualiam patruliui''prie komentarų,jei į valandą kartą galima nuliais įvertintus nudžiugint tais minusiniais žaliais dvidešimtseptyntukais ir raudonais dvejetukais?

optimizuotas būt optimistu

Komjaunimo teisybė komentarus apribojo,Respublika kai kuriuos,,rašytojus''' eliminavo,o KD šaiposi su stabiliais žaliais -27 ir raudonais dvejetais.Jaučia matyt,kad žmonės ypač vertina būtent šią straipsnio dalį.

pencinYkas

Bet ne gėda ,žiūriu,tokius ,,virtualius''grasintojų nusipilstymus ir garsinti?Tai kaip tada du mėnesius neatsargiam pensininkui pragyvent po tos teroristinės baudos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS