Policininko ginklą atimti bandžiusiam girtam vairuotojui teismas paskyrė areštą | Diena.lt

POLICININKO GINKLĄ ATIMTI BANDŽIUSIAM GIRTAM VAIRUOTOJUI TEISMAS PASKYRĖ AREŠTĄ

Šiaulių apygardos teismas antradienį paskyrė 50 parų arešto vyrui, kuris sustabdytas prie vairo atsisakė pasitikrinti girtumą ir pasikėsino pagrobti policijos pareigūno šaunamąjį ginklą.

Teismas pranešė, kad 54-erių kuršėniškis B. J. buvo kaltinamas tuo, kad 2019 m. rugsėjo 3 dieną apie 11 val. policijos pareigūnų sustabdytas Plungės gatvėje Telšiuose, atsisakė pasitikrinti girtumą ir besiaiškinant situaciją netikėtai abiem rankom stvėrė už vyriausiojo policijos patrulio K. K. tarnybinio šaunamojo ginklo rankenos ir dėklo bei stipriai juos patraukė į save.

Kai kolegai į pagalbą atėjo šalia buvęs patrulis L. S., vairuotojas ginklą paleido ir visi trys vyrai griuvo ant šaligatvio. Vyriausiasis patrulis K. K. griūdamas susižalojo, jam nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Kaltinamasis savo kaltės neneigė. Jis paaiškino, jog tuo momentu tiesiog pasidavė spontaniškai minčiai ginklą nukreipti į save.

Vyras dėl savo poelgio labai gailėjosi.

Teismas bylą išnagrinėjo sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl už padarytą nusikaltimą kaltinamajam paskirta vienu trečdaliu sumažinta galutinė bausmė – 50 parų arešto, bausmę atliekant Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Taip pat vyrui trejiems metams atimta teisė vairuoti automobilį ir konfiskuota pusę automobilio „Volkswagen“ vertės atitinkanti pinigų suma – 1500 eurų.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS