Prabilo įkalinto A. Paleckio tėvas: sūnui neleidžiama susitikti su artimaisiais | Diena.lt

PRABILO ĮKALINTO A. PALECKIO TĖVAS: SŪNUI NELEIDŽIAMA SUSITIKTI SU ARTIMAISIAIS

Šnipinėjimu Rusijai įtariamas Algirdas Paleckis negali susitikti su artimaisiais – per devynis mėnesius jam vienintelį kartą leista susitikti su žmona, teigia įtariamojo tėvas buvęs europarlamentaras Justas Vincas Paleckis.

„Per devynis beveik mėnesius vieną susitikimą turėjo jo žmona, daugiau niekas – nei vaikai, nei tėvai, nei kiti artimieji nesusitikome. Laiškais bendravome“, – BNS sakė J. V. Paleckis.

Buvęs politikas tvirtino, kad sūnus „kategoriškai atmeta kaltinimus“.

J. V. Paleckis sako, kad matytis su artimaisiais sūnui neleidžia prokuroras ir stebisi tokiu sprendimu.

„Kiek suprantu iš advokato, tai yra prokuroro prerogatyva. Kodėl jis priima tokius sprendimus, negaliu pasakyti, nes nesu teisininkas. Kad tai pakenktų bent kiek tyrimams... net neįsivaizduoju, kuo galėtų pakenkti. Gal tai kažkokia spaudimo priemonė“, – svarstė jis.

Per devynis beveik mėnesius vieną susitikimą turėjo jo žmona, daugiau niekas – nei vaikai, nei tėvai, nei kiti artimieji nesusitikome. Laiškais bendravome.

Šnipinėjimu įtariamas A. Paleckis suimtas nuo pernai spalio, prokurorai siūlo jį laikyti suimtą dar tris mėnesius. Sprendimą Kauno apygardos teismas turėtų priimti antradienį.

Anot J. V. Paleckio, suėmimo sąlygas sūnus „vertina pakenčiamai“.

Naujienų portalo delfi.lt duomenimis, kitam bylos įtariamajam Vilniaus verslininkui Deimantui Bertauskui skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Anot portalo, įtariamieji galėjo kontaktuoti su kitoje byloje nuteistu Rusijos Federalinio saugumo biuro (FSB) pareigūnu Nikolajumi Filipčenka, jis esą perduodavo savo tiesioginio viršininko nurodymus rinkti informaciją.

Tyrime figūruojantys asmenys įtariami FSB pavedimu rinkę informaciją apie Lietuvos pareigūnus, prokurorus, teisėjus, prisidėjusius prie 1991 metų Sausio 13-osios bylos tyrimo, taip pat rinkę kitus duomenis.

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A. Paleckis ne kartą minėti viešose žvalgybos ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Žvalgyba yra vadinusi Socialistinį liaudies frontą Rusijai palankia politine partija.

2017 metais nuteistas FSB pareigūnas N. Filipčenka siekė užverbuoti Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus įtaisyti pasiklausymo įrangą tuometinės prezidentės Dalios Grybauskaitės kabinete ir rezidencijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Inf. naudojuosi iš spaudos leidinių,už juos atsakomybės nepr

Baikite žmonės tikėti melu.Man labai gaila Jūsų žmonės ir savos šalies Lietuvos.Juk mūsų valstybei vadovavo ir vadovauja paliktieji ,tikriausia etatiniai kgb struktųrų agentai su antpečiais ir žvaigždutėm.Tai fermeriai,dėdulės,magnolijos,marijos ir t.t.Kam reikalingi šnipai,kaip aukščiausiuose krėsluose sėdi kvalifikuoti pirmieji asmenys.Pasiliko jie čia tik majorais būdami,,,dirbdami Lietuvai,,pakilo iki pulkininkų ,papulkininkų. Gražu ar ne/Man tai labai liūdna,kad šie paliktieji išsigando Paleckiuko ,,savi šaudė į savus,,.Jeigu padai nesvyla tai ko bijote /Ar tų ,kur atsiskaitote,kad gali nuimti žvaidždutę.,ar gali leisti paviešinti,kaip neatlikus užduočių/Nors putkinas pabrėžė ,kad buvusių kgb agentų nebūna.Ponuliai paleiskite tą Žmogų,kiek galite tyčiotis.Juk jis socialistas ,bet ne fašistas.Jis gina Tiesą ir Žmogų.

Nezinojau

Kad socialistines paziuros traktuojamos kaip tarnyste rusams)))Rusijai ne socialistai vadovauja,deja.Greiciau JAV galetu pasigirti socializmo realijomis,negu dabartine Rusija....Protingas ,kontroliuojamas socializmas yra gerai.

NA NA

Paleckis yra politinis kalinys ,nes ,----------jis vienintelis davė Lietuvai suprasti ir apkaltino landsbergio gaują , kad per sausio 13 d buvo šaudoma -savi į savus - nuo stogų ,dėdulei landsbergiui reikėjo sakralinių aukų ,kad dėdulė landsbergis vedė tautą į laisvę per aukas ,nors Latvija ir Estija paskelbė nepriklausomybę be aukų ,viskas vyko pagal Rusijos planą karių išvedimo iš Lietuvos ,šaudyti iš tuščių ,be aukų ir tt landsbergis specialiai kaitino atmosferą ,darė chaosą ,kad sugrįžtu rusai ir ttt sėkmės , Paleckis yra komunistų įkaitas ,,grybauskitės ir landsbergio ,jei paleckio tėvas prakalbėtu ,apie landsbergį ir grybauskaitę ,,,sėkmės ,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS