Per praėjusią parą į Lietuvą neįleista 14 neteisėtų migrantų: aidėjo šūviai | Diena.lt

PER PRAĖJUSIĄ PARĄ Į LIETUVĄ NEĮLEISTA 14 NETEISĖTŲ MIGRANTŲ: AIDĖJO ŠŪVIAI

Vilnius, gruodžio 4 d. (BNS). Per praėjusią parą iš Baltarusijos į Lietuvą nepateko 14 migrantų, bandžiusių kirsti sieną draudžiamose vietose, sekmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak tarnybos, Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių penktadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

VSAT taip pat informavo apie užfiksuotus šūvius Baltarusijos pusėje, vienas jų – ties Varėnos rajonu, kitas šeštadienio pavakare –  ties Lazdijų rajonu.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7806 .

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ekstremalai

Turistai

jo

Šūviai aidėjo, ginklų nenaudojo, matyt, kažkas baisiai bezdėjo

Pasipiktines

Kodel negruda atgal i babajstanus sienos pazeidejus? Dabar seria ,kaip gerus naudas 4000 babaju, o Lietuvos senelius maltieciai sriuba is labdaros maitina!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS