Praėjusią savaitę apie galimus aplinkosauginius pažeidimus gauti 372 pranešimai | Diena.lt

PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ APIE GALIMUS APLINKOSAUGINIUS PAŽEIDIMUS GAUTI 372 PRANEŠIMAI

  • 0

Praėjusią savaitę, rugsėjo 13–19 dienomis, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 372 pranešimus. Ne darbo metu gauti 199 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 25 kartus, sakoma AAD pranešime.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 13 kartų, medžioklę – 11 kartų. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 30 kartų, netinkamo atliekų tvarkymo – 28, nuotekų – 18, vandens taršos – 5, neteisėtų kirtimų – 7, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 2, oro taršos – 20, miškų – 8, saugomų teritorijų – 1, avarijų – 1, kitos taršos – 5, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 29 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 146 kartus (praėjusią savaitę – 131), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 48 kartus (praėjusią savaitę – 64).

Iš ne darbo metu gautų 199 pranešimų 25 buvo skubūs, iš jų 87 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 112 darbo dienomis po darbo valandų.

Kaip teigia aplinkosaugininkai, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu, ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS