Pričiupo karantino pažeidėjus: neteisėtai veikė soliariumai, sporto klubas ir vairavimo mokyklos | Diena.lt

PRIČIUPO KARANTINO PAŽEIDĖJUS: NETEISĖTAI VEIKĖ SOLIARIUMAI, SPORTO KLUBAS IR VAIRAVIMO MOKYKLOS

  • 3

Praėjusią savaitę dėl karantino reikalavimų pažeidimų policija nubaudė per 1,4 tūkst. žmonių, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, daugiausiai – 956 – administracinių nusižengimų protokolų surašyta už daugiau kaip vieno namų ūkio kontaktus. Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti 204 žmonės, šeši protokolai surašyti vakarėlius rengusiems asmenims.

Daugiau kaip trečdalis visų pažeidimų nustatyti savaitgalį – šeštadienį surašyti 298 protokolai, sekmadienį sudrausminti 243 žmonės.

Policijai ir toliau užtikrinant judėjimo tarp savivaldybių kontrolę patikros postuose iš viso per savaitę apgręžtas 551 automobilis, 203 žmonėms surašyti protokolai už šių apribojimų pažeidimą.

Praėjusią savaitę pareigūnai taip pat surašė keturis protokolus už neteisėtą įmonių veiklą – nubausti dviejų soliariumų, sporto klubo ir vairavimo mokyklų atsakingi asmenys.

„Iš viso per savaitę 255 įmonės patikrintos, vienuolikai įteikta oficialių įspėjimų ir nustatyta 12 galimų pažeidimų, bet protokolai yra tik keturi kol kas, o tie kiti – dar turbūt aiškinamasi ir renkama medžiaga“, – sakė R. Matonis.

Policija per savaitę patikrino ir daugiau 7,2 tūkst. saviizoliacijoje turinčių būti žmonių, tarp jų nustatyti 54 pažeidėjai.

Karantino reikalavimai šalyje įsigaliojo lapkričio pradžioje, vėliau dėl spartaus koronaviruso plitimo jie sugriežtinti, gruodžio viduryje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių. Sausio gale ribojimai pratęsti iki kovo pradžios.

Nuo šios savaitės Lietuvoje vėl leista dirbti kirpykloms, grožio ir masažo salonams bei nedidelėms ne maisto prekių parduotuvėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

"VIPUBLIC GYM"

"Vipublic gym" vagys dirba

Saulė

Soliariumams buvo leista dirbt ir karantino metu. Ir dirbo visi. Tai nlb supratau už ka juos bausti...

Valio!!!

Dziaukimes visi, ir mazi ir dydeli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS