Prie nusikaltimų „puokštės“ pridėjo ir dokumentų klastojimą | Diena.lt

PRIE NUSIKALTIMŲ „PUOKŠTĖS“ PRIDĖJO IR DOKUMENTŲ KLASTOJIMĄ

  • 0

Pasieniečiai sulaikė Alytaus gyventoją, dokumentų kontrolės metu pateikusį svetimą pasą. Tokio elgesio priežastis – ne vienu nusikaltimu kaltinamam vyrui jau buvo skirta kardomoji priemonė dokumentų paėmimas.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, tikrino iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „VW Passat“, pažymėtą Didžiosios Britanijos registracijos numeriais.

Be kitų asmenų, juo vyko, kaip vėliau paaiškėjo, ir 34-erių metų Alytaus gyventojas. Jis pareigūnams pateikė Lietuvos piliečio pasą. Patikros metu pasieniečiams kilo įtarimų, kad vyras nėra tikrasis dokumento savininkas. Pasirodo, pasas yra išduotas kitam asmeniui.

Netrukus Kalvarijos užkardos pareigūnai išsiaiškino, kodėl alytiškiui prireikė svetimo dokumento. Jis yra kaltinamas nusikalstamų veikų, tarp jų – susijusių su vagystėmis, narkotikais ir kt., padarymu. Už tai alytiškiui buvo pritaikyta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį svetimo dokumento panaudojimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Kitiems „VW Passat“ vykusiems asmenims leista tęsti kelionę į Lenkiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS