Prieš teismą stos nepilnamečio apiplėšimu bei turto prievartavimu kaltinamas vyras | Diena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS NEPILNAMEČIO APIPLĖŠIMU BEI TURTO PRIEVARTAVIMU KALTINAMAS VYRAS

Šiauliuose baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui nagrinėti perduota baudžiamoji byla, kurioje Kelmės gyventojas kaltinamas nepilnamečio apiplėšimu bei turto prievartavimu.

Teisėsaugai gerai žinomas, daug kartų už vagystes, svetimo turto sugadinimą, neteisėtą disponavimą ginklais ir narkotinėmis medžiagomis teistas 28 m. kelmiškis vėl pateko į pareigūnų akiratį. Vyriškio ir 16 m. vaikino keliai susikirto po to, kai kaltinamasis pradėjo rodyti dėmesį nepilnametei nukentėjusiojo draugei – siuntinėjo jai žinutes, dėl kurių sunerimusi mergina pasiguodė šešiolikmečiui. Vaikinas nutarė susisiekti su draugę persekiojančiu nepažįstamuoju – parašė jam per socialinius tinklus ir paklausė, kodėl šis rašinėja merginai. Tada nepilnametis buvo pakviestas susitikti ir viską išsiaiškinti.

Kaip nurodoma Šiaulių apskrities policijos pranešime, susitikimas įvyko kovo 21 d. popietę Kelmėje, „Draugystės“ parke. Įtariama, kad tądien kaltinamasis nukentėjusiajam grasino daiktu, panašiu į šaunamąjį ginklą, atėmė nepilnamečio su savimi turėtus dešimt eurų ir pareikalavo visą mėnesį, kiekvieną savaitę jam mokėti dar po 15 eurų. Neva kai nepilnametis sumokės reikalaujamus pinigus, nesutarimai bus pamiršti ir jie galės tapti draugais. Išpešęs nukentėjusiojo turėtus pinigus ir pažadą kas savaitę mokėti duoklę, kaltinamasis nurodė, kad dėl kito susitikimo susirašys žinutėmis, o tada abu išsiskirstė. Apie bauginantį susitikimą šešiolikmetis vėliau papasakojo savo mamai.

Netrukus prieš teismą stosiantis vyriškis savo kaltės nepripažįsta, nors fakto, kad į susitikimą su nepilnamečiu nešėsi šaunamąjį ginklą, neneigia ir tvirtina, jog jo turimas orinis pistoletas skirtas šaudyti į taikinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS