Prokuratūra LAT neskundė nuosprendžio „MG Grupės“ byloje | Diena.lt

PROKURATŪRA LAT NESKUNDĖ NUOSPRENDŽIO „MG GRUPĖS“ BYLOJE

Valstybės kaltintojas „MG Grupė“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, byloje Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) kasacinio skundo nepateikė.

„Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, skundžiami tik tie nuosprendžiai, kurie yra neteisėti ir nepagrįsti ir kur yra kasacijos pagrindai. Prokuratūra laikosi pozicijos, kad Apeliacinio teismo nuosprendis iš esmės yra teisėtas ir pagrįstas, prokurorui paduoti skundą šiuo atveju nėra kasacijos pagrindų“, – Eltai antradienį sakė prokuroras J. Laucius.

Apeliacinis teismas skyrė beveik identiškas bausmes, kokias siūlė J. Laucius, jos buvo tik keliais mėnesiais švelnesnės, pavyzdžiui, „MG Baltic“ buvusiam viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui J. Laucius anksčiau siūlė šešerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tuo metu Apeliacinis teismas jam skyrė šešerius metus kalėjimo. Be to, J. Laucius buvo prašęs nuteistuosius kalėti suimti teismo salėje, nuosprendį paskelbęs Apeliacinis teismas nuteistųjų salėje nesuėmė.

LAT yra gavęs 12 kasacinių skundų šioje byloje, nuosprendį apskundė buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, Seimo narys Vytautas Gapšys ir jų advokatai, taip pat „MG Grupė“.

Kai kurie skundai jau priimti nagrinėti, dėl kitų priėmimo dar bus sprendžiama.

Šioje politinės korupcijos byloje kaltais pripažinta ir Darbo partija, Liberalų sąjūdis, koncernas „MG Grupė“, R. Kurlianskis, buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Šarūnas Gustainis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS