Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą buvusio teisėjo A. Kruopio atžvilgiu | Diena.lt

PROKURATŪRA NUTRAUKĖ IKITEISMINĮ TYRIMĄ BUVUSIO TEISĖJO A. KRUOPIO ATŽVILGIU

  • 1

Generalinė prokuratūra nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą buvusio Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo Aloyzo Kruopio atžvilgiu.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, įtariamojo statusas teisėjui buvo suteiktas 2020 metų spalį. Įtarimas dėl kyšininkavimo buvo grindžiamas pirminiais tyrimo duomenimis apie tai, kad jis galimai susitarė ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį už pageidaujamo teisėjo paskyrimą teisėjų kolegijos pranešėju vienoje baudžiamojoje byloje.

Pasak prokuratūros, prokuroro sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą antradienį buvo priimtas įvertinus tai, kad ikiteisminio tyrimo eigoje atliktų procesinių veiksmų metu nebuvo gauta pakankamai duomenų, kuriais būtų galima pagrįsti kaltinimus dėl įtartos nusikalstamos veikos.

Prokuroro vertinimu, šio ikiteisminio tyrimo metu Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko daug procesinių veiksmų siekdami užtikrinti, kad tyrimas būtų išsamus ir visapusiškas, tačiau jų rezultatai neleido konstatuoti tikslių įtartų nusikalstamų veikų padarymo aplinkybių ir nesuteikė kaltinimams pagrįsti būtinų duomenų.

Prokuratūra primena, kad itin didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl galimos plataus masto korupcijos teisinėje sistemoje buvo pradėtas 2019 metų vasarį. Per dvejus metus nuo šio ikiteisminio tyrimo buvo atskirta ir teisminiam nagrinėjimui perduota 12 baudžiamųjų bylų. Teismams perduotose nagrinėti baudžiamosiose bylose šeši asmenys yra pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos.

Kiek anksčiau trečiadienį apie Generalinės prokuratūros sprendimą socialiniame tinkle pranešė ir buvusiam teisėjui atstovavusi  advokatų kontora „Merger Law Firm“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaimietis...

išvengė...,ot tai naujiena...kitaip tarp jų nebūna...,tiktai paprasti žmonės neišvengia...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS