Iš Radviliškio, Tauragės politikų prokurorai prašo priteisti 30 tūkst. eurų išmokų | Diena.lt

IŠ RADVILIŠKIO, TAURAGĖS POLITIKŲ PROKURORAI PRAŠO PRITEISTI 30 TŪKST. EURŲ IŠMOKŲ

  • 0

Prokuratūra prašo priteisti per 30,5 tūkst. eurų iš dviejų Radviliškio ir Tauragės rajono politikų, kaltinamų neteisėtai naudojus savivaldos išmokas.

Kaip ketvirtadienį informavo prokuratūra, Radviliškio rajono savivaldybei J. Baublys 2019-2023 metų kadencijos laikotarpiu pateikė apmokėti sąskaitas, kad kaip tarybos narys jis degalams išleido 13 tūkst. eurų, už transporto priemonių remontą mokėjo 2,6 tūkst. eurų, taip pat nurodė išleidęs 138 eurus kanceliarinėms reikmėms.

Nors tarybos nariui priklausantys automobiliai varomi tik dyzelinu, nustatyta, jog kadencijos laikotarpiu buvo piltas ne tik minėtas kuras, bet ir benzinas bei dujos.

Surinkta duomenų, kad 28 atvejais degalai pilti dukart per dieną, o vienu – net triskart, kai kuriais atvejais – ir kas keliolika minučių.

Už degalus atsiskaityta 18 skirtingų banko mokėjimo kortelių.

Degalai pilti ir J. Baubliui dalyvaujant Tarybos posėdžiuose.

Šiaulių apygardos prokuratūros tyrimo duomenimis, J. Baublys savivaldybei pateikė atlyginti remonto išlaidas nenustatytoms transporto priemonėms, taip pat įsigijo 14 trijų skirtingų išmatavimų padangų. Padangos pirktos ir visi automobilių remonto darbai atlikti uždarojoje akcinėje bendrovėje, kurios vienintelis akcininkas yra pats J. Baublys.

Nustatyta, kad J. Baubliui dėl ligos buvo mokamos ligos išmokos, tačiau tuo laikotarpiu Radviliškio rajono savivaldybei buvo teikiami dokumentai dėl išlaidų (1,4 tūkst. eurų) atlyginimo.

Šiaulių apygardos prokuratūra gegužės 31 dieną pateikė civilinį ieškinį, kuriuo Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų prašo Radviliškio rajono savivaldybės naudai iš J. Baublio priteisti 12 tūkst. eurų.

Tuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, Tauragės rajono savivaldybės tarybos nariui L. Janušoniui per 2019–2023 metų kadencijos laikotarpį buvo kompensuota 19,4 tūkst. eurų išlaidų, patirtų už degalus.

Analizuojant L. Janušonio savivaldybei pateiktus dokumentus nustatyta, kad tarybos narys degalus pirko neracionaliai dažnai, dideliais kiekiais ir daugiau nei telpa į jo automobilio baką.

Remiantis tyrimo metu surinktų duomenų visuma, L. Janušonis išmokas gavo nepagrįstai, todėl visos jos turi būti grąžintos Tauragės rajono savivaldybės administracijai.

Pažymėtina, kad 893 eurus, L. Janušonis Tauragės rajono savivaldybei grąžino.

Įvertinus visas aplinkybes, prokuratūros ieškinyje nurodoma grąžintina į savivaldos biudžetą suma – 18,5 tūkst. eurų.

Šiuo metu yra prokurorai 42 civilinius ieškinius bendrai beveik 505 tūkst. eurų sumai.

Taip pat pažymėtina, kad šiuo metu šalies savivaldybėms tarybos nariai bendrai savanoriškai yra grąžinę per 638 tūkst. eurų į savivaldybių biudžetus.

Šiuo metu atliekami viešojo intereso gynimo tyrimai dėl lėšų grąžinimo 25-iose savivaldybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS