Ramzį nušovusiam A. Komskiui – bauda ir ginklo konfiskavimas? | Diena.lt

RAMZĮ NUŠOVUSIAM A. KOMSKIUI – BAUDA IR GINKLO KONFISKAVIMAS?

Tauragės prokuratūra siūlo pripažinti Arvydą Komskį kaltu nušovus pasieniečių šunį ir skirti jam 7 tūkst. 532 eurų piniginę baudą.

Prokuroras Gintautas Tranelis teismo posėdyje trečiadienį taip pat pasiūlė konfiskuoti kaltinamojo ginklą. Jis mano, kad A. Komskis turi būti pripažintas kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir didelės vertės svetimo turto sunaikinimo.

Tauragės rajono apylinkės teismas nuosprendį skelbs gegužės 19 dieną, BNS pranešė teisėjo padėjėja Aistė Jurkšaitienė.

Tuo metu parodymus teismui duodamas A. Komskis pasakojo, kad įvykio metu buvo iškilęs pavojus jo gyvybei, jis labai išsigando šuns, šovė ne į šunį, bet į žemę, tačiau į šuns pusę. Kaltinamasis prašė atlikti dar vieną balistinę ekspertizę, tačiau teismas šį prašymą atmetė.

Sugriežtino kaltinimus

A. Komskio advokatė Aušra Ručienė prašė klientą išteisinti, nes jis po įvykio patyrė didelį stresą, pašlijo sveikata, teko gydytis.

Kovo viduryje prokuratūra sugriežtino kaltinimus A. Komskiui, kuris kaltinamas per medžioklę nušovęs pasieniečių tarnybinį šunį Ramzį. Sugriežtintus kaltinimus, gresia ir griežtesnė bausmė.

Kaltinimas sugriežtintas atsižvelgus į nušauto šuns Ramzio vertę – pasieniečiai sako, kad nušovus jų tarnybinį šunį padaryta apie 10 tūkst. eurų žala. Tai kvalifikuojama kaip didelės vertės turto sunaikinimas. Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) šioje byloje yra civilinis ieškovas.

Po civilinio ieškovo apklausos prokuratūra pareiškė, kad keičia kaltinimą A. Komskiui – jis kaltinamas sunaikinęs didelės vertės svetimą turtą. Įstatymas tam, kas sunaikino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dieną, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Rikošeto nebuvo

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko „tvarkiečo“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio  brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad A. Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu.

Teigiama, kad pastebėjęs keliu bėgantį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos tarnybinį šunį vardu Ramzis vyras tyčia, be jokios pateisinamos priežasties šovė į gyvūną. Šis dėl šautinės žaizdos žuvo.

Posėdyje apklausti specialistai, atlikę balistinę ir medicininę ekspertizes. Jie patvirtino teismui pateiktas išvadas, kad kulka negalėjo šuns kliudyti atšokusi rikošetu, kaip teigė A. Komskis, šuns sužalojimas padarytas tiesioginiu šūviu.

GALERIJA

  • Ramzį nušovusiam A. Komskiui – bauda ir ginklo konfiskavimas?
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Svecias

Taip pjudom su šunim visus tegul laksto be pavadelio.o šiuo atveju ant žmogaus specialiai paleistas Stovim ir laukiam kol sudraskis?Ar seniai šuva vakuti nužudė nes negalėjo apsiginti. Sekmes politikoj

vaida

bausti tokius,advokatei gerai sumokejo

Pagegiske

Prokuroras "mano...". Ne mano,o turi buti nubaustas !!!!!!! Koks is jo medziotojas,jei neskiria suns nuo vilko ir "bijo".Nereikia vaidinti nekalto ! Dabar jau praso,su ta bjaurybe advokate,-nebausti. BAUSTI taip,kaip priklauso ir grieztai !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS