Migrantai pastebėti vaikštantys po Rūdninkų miestelį: gyventojai niršta – gyvenimas virto pragaru | Diena.lt

MIGRANTAI PASTEBĖTI VAIKŠTANTYS PO RŪDNINKŲ MIESTELĮ: GYVENTOJAI NIRŠTA – GYVENIMAS VIRTO PRAGARU

  • 37

Du nelegalūs migrantai vidury baltos dienos sulaikyti vaikščiojantys po miestelio centrą. Pasieniečiai sakė, kad jie ne pabėgę iš poligono, o nauji migrantai, ką tik kirtę sieną, praneša LNK.

Pareigūnai plačiau komentuoti situacijos nepanoro.

Iki stovyklos nuo ten, kur buvo pastebėti du nelegalūs migrantai – 1,5 km. Iki pasienio – apie 20 km.

O štai Šalčininkų rajono Rūdninkų miestelio gyventojai pikti – sako, kad jų gyvenimą migrantai pavertė pragaru.

„Per langą pamačiau, kad eina du juodi žmonės su kuprinėm. Pasieniečiai tada privažiavo. Mano vaikas mažametis išsigando pamatęs per langą, sako, kas čia vyksta? Jie jau iš stovyklos bėga. Čia iš stovyklos pabėgo – melagystė viskas“, – įsitikinęs miestelio gyventojas.

Jis tvirtino, kad jaučiasi labai blogai, o jo vaikas – išsigandęs.

Mums nėra gyvenimo, suprantat? Kaimą pavertė pragaru.

„Jie per kaimelį ėjo. O jeigu jie eis per kiemus? Slėpsis kažkur pas žmones? Kas toliau bus?“, – retoriškai klausinėjo vietinis.

Rūdninkų miestelio gyventojas tvirtino matęs, kad pirmadienį daug pareigūnų važiavo ir į nelegalių migrantų stovyklą dėl ten kylančių neramumų: „Važiavo apie penkiolika ekipažų. Ten buvo kažkas. Dvi greitosios nulėkė“.

„Na kaip mes galim jaustis? Patys pagalvokit. Mes gi Agnę Bilotaitę perspėjom, kad mūsų kaime gyventojų su vaikais ir senukais – 500. Mes perspėjom. Buvo viceministras atvažiavęs, nė į vieną mūsų klausimą neatsakė. Pasakė: garantuojam, bus saugumas. Tai koks čia saugumas? Matot, kas darosi? Tai čia tik pradžia. Jie trečia ar kelinta diena čia gyvena. Mums nėra gyvenimo, suprantat? Kaimą pavertė pragaru. Mes gi sakėm. Žmonės, jūs negalvokit, kad čia tik Rūdninkai. Šiandien Rūdninkuose, rytoj – pas jus“, – piktinosi antras gyventojas.

Jis irgi manė, kad tai, jog du po miestelį vaikščiojantys nelegalūs migrantai ką tik kirto sieną – melas: „Turi kažką sakyt. Žinau, kad jie Šiauliuose buvo pagauti, 12 km nuo mūsų. Čia tragedija“.

GALERIJA

  • Migrantai pastebėti vaikštantys po Rūdninkų miestelį: gyventojai niršta – gyvenimas virto pragaru
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Kęstas

Tai kad Kaune vaikšto...tik neaišku kam pranešt.

Q

Du išsigandę vaikinukai, kokius karo baisumus išgyvenę, niekas nežino. Ieško geresnio gyvenimo, gal londonuose ar amsterdamuose.

Lis

Dar karą sukels,per siena lakstydami,gal to kažkas ir siekia,vėl būsim po ruskiu padu,o lansbergynas į lektuviuka ir ate
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS