Š. Gustainis prašo teismo leisti nesiregistruoti policijoje | Diena.lt

Š. GUSTAINIS PRAŠO TEISMO LEISTI NESIREGISTRUOTI POLICIJOJE

Kaltinamasis „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, eksparlamentaras Šarūnas Gustainis prašo teismo panaikinti jam paskirtą kardomąją priemonę – registravimąsi policijoje.

Š. Gustainis kiekvieno mėnesio pirmą pirmadienį turi registruotis policijoje.

Jo advokatas Aleksandras Doroševas teismo posėdyje trečiadienį sakė, kad  kardomoji priemonė buvo skirta dar 2018 metų birželį.

Advokatas teigė, kad jo klientas niekada nepažeidė šios kardomosios priemonės, dalyvaudavo teismo posėdžiuose, jis suinteresuotas kuo greitesniu bylos išnagrinėjimu.

„Nėra pagrindo manyti, kad trukdys ateityje, prižiūri dukras, paskirta kardomoji priemonė apsunkina pareigų vykdymą, vysto verslą Portugalijoje, ten sudarinėja rangos sutartis, kiekvieną mėnesį pasirašo priėmimo aktus, Latvijoje vykdys rinkos tyrimo projektą“, – sakė advokatas, tikindamas, kad kardomoji priemonė trukdo darbui.

Tuo metu prokuroras Justas Laucius teigė, kad kardomosios priemonės pagrindai nėra išnykę.

Š. Gustainiui taip pat yra paskirta kita kardomoji priemonė – jam draudžiama bendrauti su kitais kaltinamaisiais – Eligijumi Masiuliu, Gintaru Steponavičiumi ir Vytautu Gapšiu.

Teismas savo sprendimo dėl kardomosios priemonės naikinimo Š. Gutainiui dar nepaskelbė.

Bylos duomenimis, byloje kaltinamas eksparlamentaras Š. Gustainis už iš koncerno „MG Baltic“ buvusio vicperezidento Raimondo Kurlianskio gautą kyšį registravo pateikto įstatymo pataisą. Jis siūlė sušvelninti Lietuvos banko įstatymo projekte numatytą vartojimo kredito gavėjo kreditingumo vertinimą ir patikrinimo reglamentavimą bei balsavo už šį projektą.

Įtariamo kyšio suma siekė 8,7 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS