Š. Stepukoniui atstovaujanti valstybės paskirta advokatė: pasirašiau, kad neskelbsiu jokių duomenų | Diena.lt

Š. STEPUKONIUI ATSTOVAUJANTI VALSTYBĖS PASKIRTA ADVOKATĖ: PASIRAŠIAU, KAD NESKELBSIU JOKIŲ DUOMENŲ

Kelių dešimčių milijonų eurų neteisėtu pasisavinimu įtariamam buvusiam investicijų bendrovės „BaltCap“ infrastruktūros fondo partneriui Šarūnui Stepukoniui atstovauja valstybės paskirta advokatė.

Vilniaus antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokatė Laureta Ulbienė antradienį BNS tik patvirtino atstovaujanti Š. Stepukoniui, tačiau išsamiau nekomentavo nei bylos medžiagos, nei įtariamojo pozicijos.

„Šiuo metu aš jį ginu, taip“, – sakė teisininkė.

„Nieko (daugiau – BNS) negaliu pasakyti, kadangi pasirašiau, kad neskelbsiu jokių duomenų“, – pridūrė ji.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį leido suimti Š. Stepukonį dviem savaitėms. Terminas skaičiuojamas nuo vasario 10 dienos, kai jis buvo suimtas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) patalpose Vilniuje, žiniasklaidos duomenimis, grįžęs iš Ukrainos.

Š. Stepukonio atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai. Viename jų jis pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo iš fondo įmonių, kitas, dar 2022 metais nutrauktas ir praėjusią savaitę atnaujintas ikiteisminis tyrimas  susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Šiuo metu sprendžiama, ar šiuos tyrimus sujungti. Abu juos atlieka FNTT, o kontroliuoja Europos prokuratūra.

Bent dalį pasisavintų pinigų Š. Stepukonis, spėjama, pralošė kazino. Teisėsaugos pareigūnai kol kas neatskleidžia, kokią sumą pralošė Š. Stepukonis, ir ar dalį pasisavintų pinigų jis tebeturi.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

jo

pasirasiau, kad neskelbsiu nieko apie anuka...

aha

gauja jam paskyrė ir valstybės advokatę, kad neišlįstu į viešumą kiti šaikos nariai, net turėjo pasirašyti, kad neskelbs jokių duomenų, matyt, viršūnėlei padai svyla

Faktas kaip blynas

Tampa visiškai aišku kad čia galai veda į karalienės mortos ir jos aplinkos dirvonus, dėl to viskas koordinuojama kad Stepukonis neišsiplepėtų apie jo buvusias investicijas, dėl to ir priedanga jam kuriama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS