Šaukimo į kariuomenę vengusiam jaunuoliui – 500 eurų bauda | Diena.lt

ŠAUKIMO Į KARIUOMENĘ VENGUSIAM JAUNUOLIUI – 500 EURŲ BAUDA

  • 5

Pasvalio teismas 500 eurų bauda nubaudė karo prievolės tarnybos vengusį šauktinį.

Jaunuolis paskirtą baudą turės sumokėti per 2 mėnesius, trečiadienį pranešė teismo atstovė.

Bylos duomenimis, pasvalietis R. S., būdamas karo prievolininku, patekęs į Panevėžio regiono 2021 metų karo prievolininkų sąrašą, nevykdė prievolės pristatyti Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybai reikalingus dokumentus ir duomenis bei pasitikrinti sveikatą Karinės medicinos ekspertizės komisijoje.

Už karo prievolininkų pareigų nevykdymą buvo nubaustas 15 eurų bauda, ją sumokėjo. Nevykdė prievolės ir pasitikrinti sveikatą – už tai nubaustas 60 eurų bauda, jos nesumokėjo. Nevykdė ir pakartotinio šaukimo pasitikrinti sveikatą, dėl ko buvo nubaustas administracine tvarka.

„Baudžiamojoje byloje surinkti duomenys patvirtina, kad, kaltinamasis R. S, žinodamas ir privalėdamas vykdyti jam Lietuvos Respublikos karo prievolės įstatyme nustatytas pareigas, vengė šaukimo į privalomąją karo tarnybą“, – paskelbė teismas.

Kadangi byla yra baigiama teismo baudžiamuoju įsakymu, kaltinamasis R. S. savo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo pripažįsta, jam paskirta 750 eurų bausmė sumažinta vienu trečdaliu – iki 500 eurų.

Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To reikia sakyk as gejus neims

Paims paims. Dabar kariumenei gėjai labai reikalingi, tolerastai toleruoja, rūrastai rūruoja.

Kopustas.

Aš pats esu tarnaves Dvylika mėnesiu, tad armiją ir palaikau ir nepalaikau dėl tam tikrų priežasčių nes armijoje ne tik, kad tavo Vadai tave Dūchina, bet ir Kuopos kariai. Tarkim kuopoje trys būriai, mano situacijoje buvo Žvalgų, Sunkiosios ginkluotės ir Štabo būriai, jaigu gerai pasiseka tai tave Dūchina tik tavo būrio Vadai ir kai kurie būrio kariai, bet man teko matyti kai ateina kito būrio kariai taves Dūchint tai juokas tada tikrai neima, o dar pasitaiko jog ir iš kitos visai svetimos Kuopos kariai ateina taves Padūchint, tai tada tikrai armijoje gyvenimo nėra ir silpnesnių nervų kariai kelia ranką patys prieš save, kartais jie tai daro su tikslu jog komisuotūsi, o kiti tai daro nejuokaudami ir bandyti realiai sau nutraukti gyvenimą, tad nežinau, ta armija gerai ar ne, manau jog gali atsirasti daug skirtingų nuomonių. Čia vienas buvo toks komentatorius jog save prisistatyt kaip tipo Gėjum, tai tikrai nepadės. Linkiu visiems geros Tarnybos.

Katinas

Dejau skersa ant jūsų tarnybos priesaikos neduosiu haha!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS