Per savaitę – 111 pažeidimų | Diena.lt

PER SAVAITĘ – 111 PAŽEIDIMŲ

  • 2

Praeitą mėnesį Lietuvoje policijos pareigūnai keliuose surengė tarptautinę prevencinę priemonę – tikrino krovininius automobilius ir autobusus.

Akciją inicijavo Europos kelių policijos tinklas ROADPOL. Per savaitę patikrinta per 3 240 transporto priemonių, daugiau negu pusė jų (59 proc.) įregistruotos Lietuvoje.

Užfiksuota iš viso 111 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų, iš jų 68 proc. padarė vairuotojai, vairavę mūsų šalyje registruotas transporto priemones.

Tarp pažeidėjų – 20 neblaivių vairuotojų (du – mikroautobusų ir aštuoniolika vairavusių krovininius automobilius). Neatsakingus asmenis prie vairo išaiškino Marijampolės (12), Klaipėdos (6), Alytaus ir Vilniaus (po 1) kelių policijos pareigūnai.

Krovininių automobilių vairuotojų pažeidimų – 106: iš jų 36 atvejai – važiuota neužsisegus saugos diržo, 7 – didžiagabaričių krovinių vežimo, 4 – darbo ir poilsio, 2 – tachografų naudojimo. Šešios transporto priemonės neatitiko techninės būklės reikalavimų.

Daugiausia krovininių automobilių vairuotojų pažeidimų užfiksuota Marijampolės (28) Klaipėdos (22), Kauno (17) apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose.

Taip pat patikrintas 261 autobusas, 94 proc. jų įregistruoti Lietuvoje. Užfiksuoti penki KET pažeidimai, du neblaivūs vairuotojai (Klaipėdoje). Mikroautobusą „Mercedes-Benz“ vairavusiai 47-erių moteriai nustatytas 0,72 prom. girtumas, o tos pačios markės keleivinio mikroautobuso vairuotojui, 61-erių metų vyrui, – 0,43 prom.

Šiemet vasarį per ROADPOL akciją Lietuvoje policijos pareigūnai užfiksavo 164 KET pažeidimus, patikrino per 3 800 transporto priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

isivaizduokit

jus sustabdyt gali net eiguliai...zali... jusu masina patikrins ir iskratys... ir visas skyles isbadys sampalais kad surast skysciu nutekejimo atveju...ir tik tam kad jus nubaust...grieztai ziauriai negailestingai tam kad kitiem butu pavisdys...kad buduliai ..bijotu... ir nieko tame asmenisko tiesiog gerovei pinigu reikia... valstybines institucijas aplipusioms reiksmingoms erkems ir arogantiskiems vampyrams...

111/(3240/100)= rezultatas

3.42%...toks ziaurus negailestingas procentas... negailestingas... is to dar galima -- treciadali del saugos dirzu.... 1% stabdytu... zodziu nenustebkit kad jus nubaus ziauriai grieztai ir negailestingai i ipirdolins jus i statistika ir pamaus kaip kriminalini elementa uz tai kad neturejot gesintuvo arba vaistinele jusu buvo senstelejus... nors jus nieko nesiruoset nei gesint nei gydyt...ir vabsce jus net supratimo neturit apie tai kuom uzsiimineja geras algas ir stausus turincios jusu elgesio sveikatos ir seip kontroles bei prieziuros institucijos... matematikos jusu nemokina i geriau jau nesimokinkit...vietoj to geriau su pasmuikintojais pagiedokit...menta lit etuj nuo to geriau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS