Savaitgalį apgręžta beveik 1 tūkst. automobilių, 393 žmonės nubausti už pažeidimus | Diena.lt

SAVAITGALĮ APGRĘŽTA BEVEIK 1 TŪKST. AUTOMOBILIŲ, 393 ŽMONĖS NUBAUSTI UŽ PAŽEIDIMUS

Savaitgalį užtikrinant judėjimo tarp savivaldybių kontrolę patikros postuose iš viso apgręžti 963 automobiliai, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, iš viso, praėjusią savaitę policija apgręžė per 1,6 tūkst. automobilių, tačiau darbo dienomis tikrinimas buvo ne toks intensyvus dėl sudėtingų oro sąlygų.

„Dėl to, kad savaitės bėgyje buvo labai mažai postų, nes oro sąlygos buvo labai prastos, tų postų buvo mažiau ir buvo orientuojamasi į kitus pažeidimus“, – pirmadienį sakė Policijos departamento atstovas.

Praėjusią savaitę 1170 žmonių sulaukė administracinio nusižengimo protokolo dėl karantino reikalavimų pažeidimų, 393 iš jų – savaitgalį.

Dėl judėjimo tarp savivaldybių apribojimo pažeidimų per visą savaitę nubausti 126 žmonės, savaitgalį – 51.

Pasak R. Matonio, daugiausiai pažeidimų fiksuota dėl daugiau nei vieno šeimos ūkio kontaktų ir būriavimosi.

Paskutiniąją sausio savaitę policija taip pat nustatė 34 saviizoliacijos tvarkos pažeidimus, jiems skirtas ypatingas dėmesys.

„Mes akcentą dėjome į tuos saviizoliacijos pažeidimus (...) per savaitę buvo patikrinta beveik 6,5 tūkst. saviizoliacijoje esančių asmenų“, – teigė R. Matonis.

Judėjimo kontrolė tarp savivaldybių vykdoma nuo gruodžio vidurio, kai dėl spartaus koronaviruso plitimo buvo sugriežtintas lapkričio pradžioje įvestas karantino režimas.

Praėjusią savaitę ribojimai pratęsti iki kovo pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kada policija baigs uzsiimineti bobu sugalvotom nesamonem, o ims gaudyti vagis, narkomanus ir kitus iskrypelius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS