Savaitgalį fiksuoti keli atvejai, kai žmonės prarado pinigus suvedę kodus pagal sukčių nuorodas | Diena.lt

SAVAITGALĮ FIKSUOTI KELI ATVEJAI, KAI ŽMONĖS PRARADO PINIGUS SUVEDĘ KODUS PAGAL SUKČIŲ NUORODAS

  • 0

Per savaitgalį fiksuoti bent keli atvejai, kai žmonės prarado pinigus, paspaudę sukčių atsiųstas nuorodas ir suvedę banko duomenis.

Penktadienį 1972 metais gimęs šiaulietis į savo mobilaus ryšio telefoną gavo pranešimą, kad jo banko sąskaita yra apribojama, pranešė Šiaulių apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

Vyrui atidarius nuorodą ir suvedus elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis, iš jo banko sąskaitos buvo atlikti pinigų pervedimai. Vyras prarado 7 933 eurus.

Šeštadienį Švenčionyse iš 2000 metais gimusios moters banko sąskaitos, paspaudus iš tariamo pirkėjo atsiųstą aktyvią nuorodą, pasisavintas 3 941 euras.

Vilniuje iš 1997 metais gimusio vyro banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko SMS žinute atsiųstą aktyvią nuorodą, šeštadienį pasisavintas 1 311 euras.

Taip pat šeštadienį Vilniuje, paspaudus iš tariamo pirkėjo atsiųstą aktyvią nuorodą, iš 1996 metais gimusios moters banko sąskaitos pasisavinta 1 500 eurų, pranešė Vilniaus apskrities VPK.

Klaipėdoje banko kodus pagal atsiųstą nuorodą suvedęs vyras prarado 988 eurus, pranešė Klaipėdos apskrities VPK.

Uostamiesčio pareigūnai šeštadienį gavo 1979 metais gimusio vyro pareiškimą, kad anksčiau šią savaitę į mobiliojo ryšio telefoną jis gavo neva iš banko siųstą pranešimą.

Paspaudęs atsiųstą nuorodą ir suvedęs reikalaujamus duomenis vyras pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos apgaulės būdu yra pasisavinti 988 eurai.

Apie dar vieną atvejį šeštadienį pranešė Utenos apskrities VPK. 1972 metais gimęs vyras pareigūnams nurodė, kad penktadienį apie 11.51 val. į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo SMS su banko logotipu.

Aktyvinęs nuorodą bei suvedęs „Smart-ID“ kodus, jis pastebėjo, kad nuo sąskaitos neteisėtai buvo pasisavinta 2 tūkst. 911 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS