Šeimų gynimo maršo dalyviams – baudos: tikina, kad kai kurie nubaustieji net nedalyvavo protestuose | Diena.lt

ŠEIMŲ GYNIMO MARŠO DALYVIAMS – BAUDOS: TIKINA, KAD KAI KURIE NUBAUSTIEJI NET NEDALYVAVO PROTESTUOSE

  • 25

Dešimčiai protestuotojų už karantino taisyklių nesilaikymą per protestus liepą skirtos baudos. Šeimų maršo atstovai sakė, kad policija baudas surašė neturėdama rimtų įrodymų, o kai kurie nubaustieji esą net nedalyvavo protesto akcijose, praneša LNK.

Kadangi leidimo trijų dienų mitingui iš savivaldybės negavo, tradicinės šeimos gynėjai grupavosi po penkiolika. Tam leidimai nereikalingi.

Savo nepasitenkinimą valdžia protestuotojai reiškė šokdami, skanduodami, giedodami.

Iki karantino suvaržymų atlaisvinimo buvo likusios kelios savaitės, tačiau tarp trijų dienų protestų dalyvių vos vienas kitas buvo su kauke. Saugaus atstumo taip pat laikėsi retas.

Problemas matė ir policijos pareigūnai. Už karantino taisyklių nesilaikymą baudos skirtos dešimčiai tradicinės šeimos gynėjų.

„Buvo pradėtos administracinio nusižengimo teisenos dėl karantino reikalavimų nesilaikymų“, – sakė Vilniaus Trečiojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.

Maršistai sakė, kad baudos skirtos ir keliems proteste nedalyvavusiems asmenims.

„Ne, ne visi. Kiek žinau, ne visi. Kiek mes spėjome sužinoti, ten tiesiog buvo politinis nurodymas policijai nubausti dalį šitų. Ir jie pasirinko – penkis už tai, penkis už tai. Tik nepasakysiu straipsnio“, – teigė „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ atstovas Arvydas Daunys.

Bent jau šiuo metu mes mokėti nieko nežadam. Nėra jokių teisenų, yra tik policijos paskirtos baudos.

„Tyrimo metu įvertinome visą gautą medžiagą. Įvertinę tą medžiagą, mes nustatėme, kad šie asmenys nesilaikė karantino reikalavimų“, – komentavo D. Dubaka.

Baudos kiekvienam – po 250 eurų. Bauda skirta ir Šeimų sąjūdžio vedliui Raimundui Grinevičiui.

„Pirmas šaukimas į tą nagrinėjimą man buvo duotas rugsėjo 10 d. 10 val., kai mes pajudame nuo katedros. Aš paskui pats paskambinau, paprašiau, kad perkeltų tą nagrinėjimą“, – kalbėjo R. Grinevičius.

Tačiau teismams visus nepalankius sprendimus skundžiantys maršistai į teismą planuoja kreiptis ir dėl baudų.

„Bent jau šiuo metu mes mokėti nieko nežadam. Nėra jokių teisenų, yra tik policijos paskirtos baudos. Teisenos jeigu ir bus, tai tik iš mūsų pusės, kad užginčytume tas baudas“, – teigė A. Daunys.

Per pirmąjį Šeimos gynimo maršą besilaikančių karantino reikalavimų taip pat buvo vos vienas kitas. Tada policija nieko nenubaudė, nes neįžvelgė organizatorių atsakomybės. Palankus maršistams buvo ir teismo sprendimas dėl savivaldybės neišduoto leidimo mitingui birželį. Teismas nusprendė, kad savivaldybės sprendimas nepagrįstas ir neteisėtas. Leidimo savivaldybė neišdavė ir šią savaitę planuotam Šeimos gynėjų mitingui. Sprendimą pastarieji taip pat skųs.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

gana

Šiaip su visa ta valdžiažmogių savivale reiktų vis tik vieną dieną išgerti visą nuodų taurę ir numinti kryžiaus kelius iki EŽTT. Nes mokesčių mokėtojų išlaikytinių vaikai ir anūkai (statistika, deja, tokia), patys užlipę mokesčių mokėtojams ant kuprų, visai nesibaimina savivaliauti, nes kol kas nėra nei vieno mokesčių mokėtojų išlaikytinio, kuris būtų bent kiek padoriau atsakęs už savo savivalę ir atlyginęs mokesčių mokėtojų patirtą tiesioginę ir netiesioginę žalą. Vieną dieną laikas padėti čia tašką. Kitaip Lietuva ir toliau grims į nevilties liūną.

yra dvi skirtingos organizacijos

Lietuvos šeimų sąjūdis ir Šeimų sąjūdis. Ir nereikia jų plakti į vieną vietą. Geriau pasidomėkite kas yra kas. Jei baudas gavo Šeimų sąjūdis, tai matyt nusipelnė.

pastebėjimas

Tai kad kgb orkos ir mėtė tuos akmenis, o neuniformuoti stribai reguliavo eismą. Režimas yra režimas ar 1951 metais ar 2021 metais kgb dirba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS