Kilime susuktos šiaulietės byla: tris teis dėl tyčinio nužudymo, vieną dėl nusikaltimo slėpimo | Diena.lt

KILIME SUSUKTOS ŠIAULIETĖS BYLA: TRIS TEIS DĖL TYČINIO NUŽUDYMO, VIENĄ DĖL NUSIKALTIMO SLĖPIMO

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė itin žiauraus 15-metės paauglės nužudymo bylą, joje figūruojantys keturi kaltinamieji nelinkę atskleisti nusikaltimo motyvų, antradienį panešė prokuratūra.

„Buvo surašytas kaltinamasis aktas, byla perduota Šiaulių apygardos teismui“, – sakė ikiteisminį tyrimą kontroliavusi prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Prieš teismą stos keturi jaunuoliai, trys jų – dėl tyčinio nužudymo, dar vienas asmuo, anksčiau neteistas 21 metų jaunuolis bus teisiamas, kad slėpė šį labai sunkų nusikaltimą.

Trys jaunuoliai kaltinami bendrais veiksmais nužudę nepilnametę merginą.

Trys kaltinamieji neteisti, vienas asmuo anksčiau buvo teistas ir pripažintas recidyvistu.

Įtariamieji patys iškvietė policijos pareigūnus ir pranešė, tai buvo tikslas nuslėpti nusikalstamą veiką.

„Du kaltinamieji suimti, jiems skirtas kardomasis suėmimas, suėmimo terminas yra pratęstas. Dar dviem paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – vienam intensyvi priežiūra, kitam – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, registracija policijos įstaigoje“, – sakė prokurorė.  

Pasak prokurorės, J. Tamašauskienės, paauglės nužudymas itin žiauriu pripažintas dėl jai suduotų „ne vienos dešimties“ smūgių skaičiaus ir padarytų sužalojimų.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Atsižvelgus į nusikaltimo brutalumą, visiems įtariamiesiems buvo paskirtos ir atliktos psichiatrinės ekspertizės. Jos nustatė, kad jaunuoliai gali stoti prieš teismą.

Į kilimą susuktas merginos, gimusios 2006 metais, kūnas su žaizda galvoje rastas pernai liepos 4-osios vakarą, Gegužių gatvėje, pievoje prie konteinerių.

„Įtariamieji patys iškvietė policijos pareigūnus ir pranešė, tai buvo tikslas nuslėpti nusikalstamą veiką“, – sakė prokurorė.

Sulaikyti 2001-aisiais gimęs jaunuolis, 2007-aisiais gimusi mergina bei 1999-aisiais ir 2004-aisiais gimę jaunuoliai. 

„Nužudymo motyvai buvo nurodyti keli, per ikiteisminį tyrimą jie buvo skirtingai pateikiami. Manome, kad buvo ne vienas motyvas, vienas iš motyvų tai buvo apkalbos, asmeniniai santykiai. Jie nebuvo linkę atskleisti motyvų“, – sakė tyrimui vadovavusi prokurorė J. Tamašauskienė.

Vieni kaltinamieji kaltę pripažįsta, kiti nepripažįsta, kiti – iš dalies.

„Teisme sužinosim, kokios jų pozicijos pagal pareikštus kaltinimus, šiuo metu jų pozicijos skirtingos“, – teigė prokurorė. Ji nedetalizuoja, kurie iš kaltinamųjų pripažįsta kaltę ir kurie yra suimti.

Kai kuriems kaltinamiesiems kardomosios priemonės buvo sušvelnintos atsižvelgus į jų amžių, kaip jie bendradarbiauja su tyrėjais, jų socialinius ryšius.

Pasak J. Tamašauskienės, vienam anksčiau suimtam kaltinamajam kardomąją priemonę nusprendė sušvelninti teismas, nors prokuratūra prašė jį laikyti suimtą, dar kitam jaunuoliui, kuriam buvo panaikintas kaltinimas dėl nužudymo, kardomoji priemonė buvo sušvelninta atsižvelgus į sušvelnėjusį kaltinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gera donorystė

Galėtu buti donorais, ir taip padovanotu kaz kam gyvybę, ja atėmus. Bet 15 metė merga, jau tamposi nuo 13-14 metu su patinais ,kuriems 16-19 metu, tokią reikėtų sterelizuoti ir žudikų reproduktoriai, turi mokėti visas teismines išlaidas kol išmokęs viską, bet juk teisingumas tik deklaruojams.

Diagnoze

Turi buti atnaujinta mirties bausme. Tokiems iskryppeliams-narkomanams ne vieta tarp gyvuju.

tokiems

isgamoms reiktu iteisint privaloma autonazija nes siuos padarus nera ko uzkraut ant visu tai velnio padarai ===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS