Šiauliuose bus teisiamas moterį užpuolęs ir apiplėšęs vyras | Diena.lt

ŠIAULIUOSE BUS TEISIAMAS MOTERĮ UŽPUOLĘS IR APIPLĖŠĘS VYRAS

  • 1

Teismui perduota byla, kurioje 38-erių metų 33 kartus teistas vyras kaltinamas pernai lapkritį Šiauliuose apiplėšęs ir sužalojęs moterį.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, moteris buvo užpulta praėjusių metų lapkričio 10-osios vakarą eidama iš darbo Dubijos gatve. Kertant kelią bendrabučių kiemais prie moters prisiartino įtartinas vyras, kuris čiupo jos rankinę ir norėjo sprukti, tačiau moteris pasipriešino ir užpuoliką bandė vytis.

Moteris siekė atgauti savo rankinę, tačiau pribėgus prie vyro, plėšikas išsitraukė peilį ir dūrė moteriai. Sužalota ir išsigandusi nukentėjusioji sugebėjo pasiekti netoli esančią vyro darbovietę. Ten jai buvo iškviesti medikai ir policijos pareigūnai. Moteris buvo gydoma ligoninėje.

Įtariama, kad plėšikas pabėgo iš įvykio vietos su rankinėje rasta pinigine. Dar prieš tai nukentėjusios pagalbos šauksmą išgirdo Dubijos gatvės bendrabučių gyventoja, kuri pamatė, kaip plėšikas iškrausto rankinę ir pabėga. Rankinę paėmė nelaimės šauksmą išgirdusi gyventoja, kuri netrukus atsiliepė į nukentėjusios vyro skambutį žmonai.

Moteris pranešė, kad rado jo žmonos rankinę, tad vyras atskubėjo jos paimti. Nukentėjusioji tuo metu jau buvo netoli sutuoktinio darbovietės. Moters piniginė be banko kortelės ir grynųjų buvo rasta po kelių valandų pietiniame miesto mikrorajone.

Šiaulių apskrities policijos Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę šį ikiteisminį tyrimą, nepraėjus nė parai po įvykio sulaikė ir į areštinę uždarė įtariamąjį. Vyras buvo spėjęs išleisti grynuosius pinigus ir pasinaudoti banko kortele prekybos centruose iki kol buvo pasiektas sumos limitas, o vėliau ir užblokuota banko kortelė.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino. Jam gresia laisvės atėmimas iki 12 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kopustas.

As cia nieko blogo nematau, Karantinas, Bedarbyste, o Valgyt tai Visiems Norisi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS