Šiauliuose nuteista pinigus grobusi būrėja | Diena.lt

ŠIAULIUOSE NUTEISTA PINIGUS GROBUSI BŪRĖJA

  • 0

Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį 29-erių metų Šiaulių rajono gyventoją L. K. pripažino kalta už tai, kad ši, neva atlikdama ritualą užkeikimui panaikinti, pagrobė pinigus.

Šeštą kartą teisiamai romų tautybės moteriai skirta 1 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir atlyginti 120 eurų turtinę žalą, pranešė teismas.

„Moteris yra kaltinama vieno apysunkio nusikaltimo padarymu ir pasikėsinimu įvykdyti vieną apysunkį nusikaltimą. Jos baudžiamąją atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad ji prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi, – sakė baudžiamąją bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Aleksandras Prygunkovas. – Kaltinamoji niekur nedirba, neturi jokio pragyvenimo šaltinio, turi neišnykusį teistumą, yra recidyvistė, administracine tvarka bausta, inkriminuojamas nusikalstamas veikas padarė dalyvaujant ir matant jos mažamečiui vaikui.“

Teismas konstatavo, kad L. K. nenori taisytis, laikytis įstatymų ir visuomenėje priimtų dorovės normų. Todėl teismas mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajai paskyrus sankcijoje numatytą laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nustatė, kad L. K. rugpjūčio 14 dieną Šiauliuose, prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, atvirai pagrobė nukentėjusiajai priklausančius pinigus – 120 eurų. Romų tautybės moteris kartu su mažamečiu vaiku priėjo prie nukentėjusiosios, kuri sėdėjo automobilyje, ir paprašė smulkių pinigų maistui. Kaltinamoji pasiūlė nukentėjusiąją išburti – taip nuimti prakeiksmą ir padaryti moterį laimingą.

Tam, anot būrėjos, reikėjo atlikti ritualą. Kaltinamoji išpešė kelis plaukus iš nukentėjusiosios galvos ir paprašė duoti kokią nors kupiūrą pinigų, nes plaukus reikia dėti ant pinigų. Nukentėjusioji padavė 120 eurų, kurių būrėja nebegrąžino.

Rugpjūčio 21 dieną Šiauliuose, kito prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, Šiaulių rajono gyventoja pasikėsino atvirai pagrobti nukentėjusiajam priklausančius pinigus – 150 eurų. Ji per pokalbį taip pat pažadėjo nuimti prakeiksmą. Būrėja iš nukentėjusiojo delno paėmė 150 eurų ir jų negrąžino, tačiau greitai buvo sulaikyta prekybos centro apsaugos darbuotojų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS