Šiauliuose siaučia sukčiai: prisistato policininkais ir išneša senolių pinigus | Diena.lt

ŠIAULIUOSE SIAUČIA SUKČIAI: PRISISTATO POLICININKAIS IR IŠNEŠA SENOLIŲ PINIGUS

  • 8

Šiauliuose, prisistatant policininku ar ekspertu, iš senyvų moterų pagrobti keli tūkstančiai eurų, visi sukčiavimo atvejai užfiksuoti penktadienį.

Šiaulių apskrities policijos teigimu, pirmas atvejis užfiksuotas apie 11.30 val. ryto Petro Cvirkos gatvėje.

Į 1935 metais gimusios moters fiksuoto ryšio telefoną paskambinęs nepažįstamasis prisistatė esantis iš ūkio, administruojančio komunalines paslaugas, o vėliau pokalbį perėmęs kitas asmuo prisistatė policininku ir pranešė moteriai, kad ši už komunalines paslaugas atsiskaitė padirbtais pinigais.

Į namus atėjęs tariamas ekspertas, anot pareigūnų, prašė neva patikrinti namuose laikomus pinigus, kurie buvo moters piniginėje, apgaulės būdu iš jos išviliota 510 eurų.

Antras sukčiavimo atvejis užfiksuotas maždaug po valandos Gegužių gatvėje, kai į 1938 metais gimusios moters namus atėjęs nepažįstamasis prisistatė policininku ir paprašė parodyti namuose laikomus pinigus, kurie galimai yra padirbti.

Moteris atnešė sukčiui 2 tūkst. eurų, o vyras juos išsinešė „patikrinimui“ ir negrįžo.

Trečiasis atvejis užfiksuotas apie 14.20 val. Krymo gatvėje – į 1945 metais gimusios moters namus atėjęs nepažįstamas prisistatė policininku ir paprašė parodyti namuose laikomus galimai padirbtus pinigus.

Moteris sukčiui pristatė 4 tūkst. eurų, šis juos išsinešė patikrinimui ir negrįžo.

Už sukčiavimą gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ž. Valstiečių Beretininkė

Man tai patinka , kad veiklūs verslininkai pasiima pinigų perteklių . Iš ko ? Gi iš apykvailių piliečių . Ir paleidžia apipelijusius banknotus į apyvartą . Kai kurie piliečiai tebelaiko dolerius ir litus nuo 1993 m. Man 68 m. Bet su kiemo bobulkom vis pasišaipom .

Ananimas

Pas mane kirvis visada prie duru laukia nekviesto sviasio

N

Nuo tu faru kitaip neapsiginsim
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS