Šiauliuose siautėjo sukčiai: iš trijų senolių išviliojo santaupas | Diena.lt

ŠIAULIUOSE SIAUTĖJO SUKČIAI: IŠ TRIJŲ SENOLIŲ IŠVILIOJO SANTAUPAS

Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pirmadienį pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimų, nuo kurių nukentėjo trys senjorai.

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Raseinių rajone, Viduklėje, gyvenantis 81 metų vyras neteko 1400 eurų, Šiauliuose gyvenanti 71 metų moteris – 2300 eurų, 77 metų šiaulietė sukčiams atidavė 650 eurų ir banko mokėjimo kortelę, kuria pasinaudojus, buvo pasisavinti dar 2382 eurai.

Senolių santaupas sukčiai išviliojo, sukūrę pramaną apie netikrus pinigus.

Visiems jiems paskambino policijos pareigūnais prisistatę nepažįstami asmenys pranešdami, kad jie pašte ar parduotuvėje mokėdami mokesčius, atsiskaitė netikrais eurais, kad pradėtas tyrimas ir reikia patikrinti, ar pas juos nėra daugiau padirbtų pinigų.

Senjorams buvo liepta surinkti visas namuose esančias santaupas ir pateikti pas juo ateisiančiam pareigūnui. Pokalbio metu jie buvo išgąsdinti pasakojimais, kad pašto darbuotojos, nešiodamos pensijas, išplatino netikrus pinigus, kad į bankomatus banko darbuotojai prideda netikrų eurų, kad vienos šiaulietės net mokėjimo kortelė galinti būti netikra.

Tariami pareigūnai pas senolius atvykdavo labai greitai po telefoninio skambučio.

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės, vienintelė taisyklė, kurią reikėtų atminti visiems, norintiems išvengti sukčių ir sugriauti jų nusikalstamus kėslus, tai įsikalti į galvą, kad tikri policijos bei kitų institucijų pareigūnai ar banko darbuotojai po gyventojų namus nevaikšto ir pinigų netikrina. Jei bus rimtų įtarimų dėl netikrų pinigų, būsite pakviesti į teisėsaugos instituciją ir situaciją aiškinsitės ten. Po namus tikrinti pinigų vaikšto tik netikri tikrintojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dauguma

Vienisi pensininkai vaiku neturi

Anonimas

cia vaikai kalti kad tevus netvarko,pinigus paimti i savo rankas,

Kiek gali pensininkai atidavinėti pinigus. Reikia jų vaikam kalbėti su tėvais, galų gale, susitarti ir vaikam paimti saugot pinigus, arba padėti į banką. GAILA SENOLIŲ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS