Siaubas Šiauliuose: rastas į kilimą įsuktas nužudytos 15-metės kūnas, įtariamieji – sulaikyti | Diena.lt

SIAUBAS ŠIAULIUOSE: RASTAS Į KILIMĄ ĮSUKTAS NUŽUDYTOS 15-METĖS KŪNAS, ĮTARIAMIEJI – SULAIKYTI

Šiauliuose pirmadienio vakarą rasta nužudyta 15-metė paauglė.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, dėl nusikaltimo sulaikyti ir į areštinę uždaryti keturi įtariami jaunuoliai, tarp jų yra ir nepilnamečių.

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė BNS sakė, kad prokuratūra po pietų antradienį kreipsis į teismą dėl kardomųjų priemonių  paskyrimo. Kiek įtariamųjų prašoma bus prašoma suimti, kol kas nežinoma.

„Po pietų bus teismo posėdis dėl karomųjų priemonių, atliekami procesiniai veiksmai, sprendžiama dėl suėmimo termino, tikriausiai maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui“, – BNS sakė R. Gelžinytė. Pasak jos, teismo posėdžiai turėtų vykti nuotoliniu būdu.

Nusikaltimą tiria gausios teisėsaugos pareigūnų pajėgos, įtraukti vaiko teisių apsaugos atstovai, nes auka ir viena įtariamųjų yra nepilnametės.

BNS žiniomis, vienas įtariamųjų anksčiau buvo teistas.

Į kilimą susuktas merginos kūnas su žaizda galvoje rastas apie 21.30 val. Gegužių gatvėje.

R. Matonis LRT teigė, jog informacija buvo gauta iš žmonių, kurie pamatė prie konteinerio kruviną kilimą.

Įtariamieji nepilnametė (g. 2007 m.), vyras (g. 2004 m.), vyras (g. 1999 m.) ir vyras (g. 2001 m.) uždaryti į areštinę. Įtariamajai merginai šiuo metu yra 14 metų, nuo tokio amžiaus nepilnamečiai Lietuvoje jau gali būti teisiami dėl nužudymo.

Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami.

„Nors mažamečiams (asmenims iki 14 m.) nėra taikoma baudžiamoji atsakomybė, tam tikrais, Baudžiamojo kodekso 13 straipsnyje nurodytais pagrindais, asmenys gali atsakyti ir nuo 14 metų. Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami“, – pranešime teigė bylos tyrimą kontroliuojanti prokurorė.

„Jie buvo sulaikyti šiąnakt, iš esmės po įvykio pakankamai greitai“, – LRT sakė policijos atstovas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Policija tiria kelias galimas nusikaltimo versijas, tačiau, pasak R. Matonio, apie jas konkrečiai kalbėti dar yra anksti.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė nepilnametį, numato laisvės atėmimą nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Daugiau nei prieš 10 metų, 2011-ųjų liepą, Šiauliuose, taip pat buvo nužudyta nepilnametė.

Bute buvo nužudyta 17-metė S. Šalkauskio gimnazijos gimnazistė. Nusikaltimą įvykdė dvi tos pačios gimnazijos moksleivės.

17-metė buvo atviliota į vienos iš nuteistųjų močiutės butą, nužudžiusios merginą, užpuolikės kūną supjaustė dalimis, į maišelius sudėtas aukos kūno dalis jos išvežė dviračiais ir išmetė dykynėje prie Aukštabalio gatvės.

Vėliau dvi merginos už bendramokslės nužudymą buvo nuteistos kalėti 20 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Tikėjimo

Tikėjimo trūksta šeimose. Nebijo nei Dievo nei žmonių. Kokios dar teisės?? Krikštykit savo vaikus ir mokinkit kaip dera elgtis krikščioniui

Hhh

Tai cia malakosai 2007 metu vaikai. Tik islinde is pilvo jau daro tokius vejus. Isivaizduokit tai butu jusu vaikai. Turetumet seimoj banditu, nebutu geda? Auklekit normaliai savo vaikus, neisleiskit juos niekur su tokiais draugais.

Ingrida

Narkomanės tikriausiai uždare jas ir paleido ir vėl žudo kas papuola uždarykite jas iki gyvos galvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS