Šnipinėjimo byla: žinių iš prokuratūros A. Paleckis laukia už grotų | Diena.lt

ŠNIPINĖJIMO BYLA: ŽINIŲ IŠ PROKURATŪROS A. PALECKIS LAUKIA UŽ GROTŲ

  • 9

Prokurorai turėtų šiemet baigti tirti buvusio Socialistinio liaudies fronto lyderio Algirdo Paleckio ir kitų asmenų šnipinėjimo bylą, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt, cituojantis šaltinius teisėsaugoje.

Anot portalo, Valstybės saugumo departamentas nustatė, kad įtariamieji galimai palaikė ryšius su kitais asmenimis, kurie taip pat bendradarbiavo su Rusijos žvalgybos organizacijomis ir joms teikė informaciją.

Byloje įtariami A. Paleckis ir Vilniaus verslininkas Deimantas Bertauskas, kaip rašo delfi.lt, galėjo kontaktuoti su kitoje byloje nuteistu Rusijos saugumo tarnybos FSB pareigūnu Filipčenka, kuris perduodavo savo tiesioginio viršininko nurodymus rinkti informaciją.

Šnipinėjimu įtariamas A. Paleckis yra suimtas nuo pernai spalio, o D. Bertauskui yra skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Apie tai, kad A. Paleckis sulaikytas ir jam bei neįvardijamam „tinklui asmenų“ pareikšti įtarimai dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, teisėsauga pranešė pernai gruodį ir iki šiol beveik neteikia informacijos apie vykstantį tyrimą.

Tyrime figūruojantys asmenys įtariami FSB pavedimu rinkę informaciją apie Lietuvos pareigūnus, prokurorus, teisėjus, prisidėjusius prie 1991 metų Sausio 13-osios bylos tyrimo, taip pat rinkę kitus duomenis.

Rusijos teisėsauga yra iškėlusi bylas Lietuvos teisėjams ir prokurorams, nagrinėjusiems Sausio 13-osios bylą.

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A.Paleckis ne kartą minėti viešose žvalgybos ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Žvalgyba yra vadinusi Socialistinį liaudies frontą Rusijai palankia politine partija, rašiusi apie partijos atstovų dalyvavimą prieš JAV ir NATO nukreiptose prorusiškose propagandinėse akcijose.

2017 metais nuteistas FSB pareigūnas N. Filipčenka siekė užverbuoti Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus įtaisyti pasiklausymo įrangą prezidentės Dalios Grybauskaitės kabinete ir rezidencijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Petras

Na ir liko lietuvoj rusisko meslo! Net ju ismatos vis nesudileja! Tiek uztareju ir atsiliepianciu su uzuojauta!! Tevas isgyvenaa kad nebegali rusiskas brudas juoda ir raudona ikra maitintis nebegali, genda. Tai teveli, pats sveisk nes irgi kudas dviratis atrodote, NA ZDOROVJE! Ir niekas neuzjaucia isveztu i tremti, kalejimus ir nuzudytus desimtis tukkstancius lietuviu, Ko apie tai tylit, atsiliepeliai ir pastovus komentatoriai... Po kiek dabar moka uz puldinejima ir uzgauliojimus pries pareiguunus ir Lietuva?? Juus DVASIOS UBAGAI IR TOKIE PATYS RUSIJOS PUTINISTAI! Berijos ir TROJKU nutarimais siunciusiu isgamu ANUKAI!! GAL ATSIPEIKESITE? NAUDOJATES NEBAUDZIAMUMU UZ LOJIMUS PRIES LIETUVA? Greitai turetumet uzsiciaupti jei dar bent turit laseli proto..

Kaip supratau

Tai Lietuvos KGB ir taip vadinamai prokuratūrai niekaip neišeina sukurpti bylos prieš Paleckį. Vis tie "Galimai" lenda pro jų LGBT subines.

Kirvis

Ten tokiems ir vieta. Tai Lietuvos prakeiksmas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS