Sodyboje pasieniečiai aptiko 7 tūkst. kontrabandinių rūkalų | Diena.lt

SODYBOJE PASIENIEČIAI APTIKO 7 TŪKST. KONTRABANDINIŲ RŪKALŲ

  • 0

Sodyboje Varėnos rajone pasieniečiai aptiko 7 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų ir sulaikė, įtariama, su šiuo kroviniu susijusį Šalčininkų rajono gyventoją.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos ir šios rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, patikrino Varėnos rajono Rakų kaime esančią sodybą.

Ji yra maždaug už 250 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai pastebėjo du vyrus, kurie į automobilį „Volvo V70“ krovė dėžes su cigaretėmis. Jie irgi pamatė iš toliau artėjančius VSAT pareigūnus. Vieną kroviką pasieniečiai sulaikė sodybos teritorijoje, o kitas pasinaudodamas tamsa spėjo pasišalinti.

Buvo iškviestas VSAT kinologas su šunimi, bet bėglys nerastas. Galima jo tapatybė nustatinėjama.

Sulaikytasis yra 31-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

VSAT pareigūnai sodybos teritorijoje rado 7 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.  Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 21 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.  Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Šalčininkų rajono gyventojas po apklausos paleistas jam skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti. „Volvo V70“ ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinėje.

GALERIJA

  • Sodyboje pasieniečiai aptiko 7 tūkst. kontrabandinių rūkalų
  • Sodyboje pasieniečiai aptiko 7 tūkst. kontrabandinių rūkalų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS