Stambus laimikis: sulaikytas 424 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys | Diena.lt

STAMBUS LAIMIKIS: SULAIKYTAS 424 TŪKST. EURŲ VERTĖS KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ KROVINYS

  • 0

Pasienyje su Baltarusija pirmadienį sulaikyta dviem krovininiais automobiliais vežta 424 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pasieniečiai ir muitininkai stambią kontrabandos siuntą aptiko Baltarusijos piliečių vairuotų sunkvežimių krovininėse dalyse įrengtose slaptavietėse.

Pirmoji mašina – sunkvežimis „Renault Mascot“, vairuojamas Baltarusijos piliečio E. M., į Raigardo kelio postą atvažiavo pirmadienį, apie 8.11 val. Jo vairuotojas deklaravo nieko draudžiamo nevežantis, važiuojantis tuščiomis, paimti krovinio iš Lietuvos.

Tačiau apžiūros metu pareigūnams kilo įtarimų, kad „tuščia“ krovininė mašinos dalis vizualiai akivaizdžiai trumpesnė nei turėtų būti. Patikrinus detaliau, įtarimai pasitvirtino – paaiškėjo, kad atitvėrus krovininio skyriaus dalį medžio drožlių sienele, buvo įrengta slėptuvė su cigarečių kontrabanda.

Ten rasta 65 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“.

Dar nebaigus pirmosios mašinos patikrinimo, tokie pat įtarimai kilo dėl kito autofurgono – GAZ 3009Z5, kuris į Raigardo postą atvažiavo vos keliomis minutėmis vėliau. Šiame Baltarusijos piliečio I. B. vairuotame automobilyje pareigūnai aptiko analogišką slėptuvę, kurioje buvo 56 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk“ ir „NZ“.

Bendra sulaikytų rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 424 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Stambus laimikis: sulaikytas 424 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys
  • Stambus laimikis: sulaikytas 424 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys
  • Stambus laimikis: sulaikytas 424 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS