Sukčių auka tapusi šiaulietė neteko beveik 7 tūkst. eurų | Diena.lt

SUKČIŲ AUKA TAPUSI ŠIAULIETĖ NETEKO BEVEIK 7 TŪKST. EURŲ

  • 1

Sukčiai įtikino garbaus amžiaus šiaulietę, kad banke laikomi jos pinigai yra netikri, todėl reikia paimti indėlį ir padėti teisėsaugai, nustatant pinigų padirbinėtojus. Sukčiams atiteko 6 tūkst. 750 eurų pensininkės santaupų.

Lapkričio 6-osios popietę Draugystės pr. 80-metei gyventojai paskambinęs nepažįstamas vyras prisistatė esąs policijos pareigūnas iš Klaipėdos ir pranešė, kad moteris įtraukta į padirbtų pinigų platinimo tinklą. Esą jos banko sąskaitoje yra netikrų pinigų ir paprašė padėti demaskuoti nusikaltėlius.

Kaip pranešė policija, jų nurodymu šiaulietė nuėjo į banką, iš savo sąskaitos paėmė 1 tūkst. 50 eurų. Juos parsinešusi namo, tariamam banko valdytojui telefonu padiktavo kupiūrų numerius. Šis „nustatė“ dvi padirbtas kupiūras, tada moteriai liepė visus pinigus atiduoti pas ją ateisiančiai „banko darbuotojai“. Už suteiktą pagalbą „pareigūnas“ senolei padėkojo ir pažadėjo artimiausiomis dienomis atvykti į Šiaulius, įteikti jai padėkos raštą ir grąžinti pinigus.

Pajutę, kad moteris paklusniai vykdo jų nurodymus, sukčiai nuo jos neatlyžo ir kitą dieną. Kalbėdami banko darbuotojų vardu, jie paprašė iš banko paimti dar 1 tūkst. 500 eurų ir juos atiduoti ją aplankysiančiam vyrui.

Su sukčiais senolė telefonu bendravo ir klusniai jų nurodymus vykdė dar dvi dienas. Moteris ėjo į banką ir į skambintojų nurodytas sąskaitas iš savosios pervedinėjo pinigus: vieną dieną – 2 tūkst. eurų, kitą dieną – 2 tųkst. 200 eurų. Kokiu tikslu ji pinigus pervedė, moteris pareigūnams paaiškinti negalėjo – „bankininkas“ jai nepaaiškino, o ji net nepasidomėjo.

Galiausiai sukčiai senolės paprašė su banku pasidaryti elektroninės bankininkystės sutartį. Moteris ir šį nepažįstamųjų pageidavimą uoliai įvykdė ir jiems perdavė elektroninės bankininkystės duomenis.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, dabar pareigūnai tiria, ar pasinaudojus elektroninės bankininkystės duomenimis nebuvo moters vardu paimta greitųjų kreditų.

Kai apie savo bendradarbiavimą su tariama teisėsauga močiutė papasakojo Vilniuje gyvenantiems savo vaikams, šie sunerimo. Supratę, kad motina yra patekusi į telefoninių sukčių pinkles, įkalbėjo kreiptis į policiją ir pranešti, kad tapo sukčių auka.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, ieškoma moterį apgavusių sukčių. Manoma, nusikaltimą organizavo laisvės atėmimo vietoje esantys nuteistieji.

Neseniai Šiaulių apskrities policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė asmenis, kurie eidavo paimti pinigų iš apgautų žmonių.

Sulaikytas 51-erių metų Šiaulių gyventojas, jos 40-metis sugyventinis ir 24-erių metų marti. Jie iš vieno 76-erių metų šiauliečio paėmė telefoninių sukčių išviliotus 13 tūkst. 700 eurų. Apgaulės scenarijus buvo labai panašus, lyginant su šiuo 80-metės atveju – skambinusysis tada prisistatė prokuroru iš Klaipėdos ir pasakė, kad tiria padirbtų pinigų bylą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rina

Negi vaikai negalėjo senolei paaiškinti,kad telefonu neperdavinėtų duomenų...Dieve,kaip negerai.Gaila senų žmonių,kuriems taip nutinka.Tai gi viso gyvenimo santaupos....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS