Sulaikytas nušautus gyvūnus gabenęs visureigis | Diena.lt

SULAIKYTAS NUŠAUTUS GYVŪNUS GABENĘS VISUREIGIS

  • 0

Radviliškio rajono policijos komisariato patruliai Skamaičiukų kaime sulaikė nušautus gyvūnus gabenusį visureigį.

Patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Toyota Hilux“ Automobilį vairavo 44 metų A.C. Kartu su juo važiavo keleivis, abu vyrai vilkėjo maskuojamus kostiumus.

Patikrinę dokumentus, pareigūnai pro automobilio langus pastebėjo ginklų dėklus, todėl paprašė pateikti medžioklei būtinus dokumentus.

Kaip pranešė policija, automobilio keleivis pateikė medžioklės lapą, tačiau pareigūnų nuojauta vis dar neapleido, patikrinimą jie tęsė ir tuomet automobilio bagažinėje buvo rasti du nušauti gyvūnai.

Danieliaus patinas ir stirnos patelė nebuvo pažymėti licencijomis, todėl buvo pranešta aplinkos apsaugos darbuotojams. Atvykę aplinkosaugininkai nustatė, kad sumedžiotas danielio patinas ir stirna. Juos sumedžiojęs prisipažino vienas iš sulaikytųjų.

Medžiotojai tikino, kad su sumedžiotais gyvūnais vyko į medžiotojų namelį, kur ketino uždėti licencijas. Medžioklės taisyklės numato, kad medžioklės metu medžiotojas privalo turėti licencijas medžiojamiesiems gyvūnams sumedžioti, jeigu medžiojami gyvūnai, kurių medžioklė yra licencijuojama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS