Sulaikyti du tadžikai ir ukrainietis, įtariami pateikę dokumentų klastotes | Diena.lt

SULAIKYTI DU TADŽIKAI IR UKRAINIETIS, ĮTARIAMI PATEIKĘ DOKUMENTŲ KLASTOTES

  • 1

Kalvarijos užkardos pareigūnai pirmadienį prie sienos su Lenkija sulaikė du tadžikus ir ukrainietį, kurie, įtariama, turėjo suklastotus vairuotojų pažymėjimus.

Visi užsieniečiai Kalvarijos pasieniečiams įkliuvo ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė.

Iš pradžių VSAT pareigūnai patikrinti sustabdė du vienas paskui kitą ką tik iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusius automobilius „Opel Astra“.

Abi mašinos buvo pažymėtos lenkiškais registracijos numeriais. Jas vairavo 26 ir 43 metų Tadžikistano piliečiai.

Jaunesnis tadžikas Kalvarijos pasieniečiams pateikė savo vardu išduotą Rusijos vairuotojo pažymėjimą, vyresnysis – Tadžikistano vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad abu šie dokumentai, įtariama, yra visiškos klastotės.

Pirmadienį kiek vėliau Kalvarijos užkardos pasieniečiai toje pačioje vietoje patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „Renault Megane Scenic“.

Mašina buvo pažymėta lietuviškais tranzitiniais numeriais. Automobilį vairavęs 33 metų Ukrainos pilietis turėjo savo šalies vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai neužtruko išsiaiškinti, kad šis ukrainiečio dokumentas irgi yra, įtariama, visiška klastotė.

Visus tris vairuotojus pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Už tai abiem tadžikams ir ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Automobilius „Opel Astra“ perėmė kitu automobiliu vykę tadžikų tautiečiai, kurie turėjo tvarkingus dokumentus, tarp jų ir vairuotojo pažymėjimus.

Ukrainiečio vairuotas „Renault Megane Scenic“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dokumentų klastočių verslas klesti nuo tada

kai atsirado KOMERCINIŲ „ABĖCĖLIŲ” lobistai. Dabar labai keistai mums ją per visas angas grūda ne tik mūsų 2K, bei ir jaunasis Landsbergiukas, ir SS (teisininkas!!!), ir RK (taigi, turime jau visus 3K + GL + SS ?!) . Nors yra gerokai saugesnis DVIKALBIŲ pasų variantas nelietuviškoms pavardėms (kurį pasų turėtojams galima dar ir kitiems atvejams itin praktiškai pritaikyti!)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS