Sumuštas dar vienas kūdikis: šeima buvo vaiko teisių specialistų akiratyje | Diena.lt

SUMUŠTAS DAR VIENAS KŪDIKIS: ŠEIMA BUVO VAIKO TEISIŲ SPECIALISTŲ AKIRATYJE

  • 12

Vilkaviškio rajone trečiadienį į ligoninę pristatytas trijų mėnesių kūdikis su kraujosrūvomis. Aiškėja, kad neseniai mažylio susilaukusi šeima buvo žinoma Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai.

Marijampolės apskr. Vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) Viešųjų ryšių ir komunikacijos vyriausiosios specialistės Vijos Kudzienės teigimu, jauna šeima buvo žinoma, nes buvo nustatyta, kad kūdikio besilaukiančiai moteriai trūksta socialinių įgūdžių, jai nuo šių metų liepos  4 d. buvo taikyta atvejo vadyba.

„Tačiau tai buvo daroma ne Vilkaviškio rajone, o kitame Lietuvos rajone, kur tuo metu gyveno šeima. Persikrausčius šeimai į Vilkaviškio rajoną, atvejo vadyba šeimai tęsiama Vilkaviškio rajone. Gimus vaikui buvo nustatytas I grėsmės vaikui lygis, nes motinai trūksta tėvystės įgūdžių, tęsiama atvejo vadyba Vilkaviškio r., savivaldybės institucijos teikė reikalingas paslaugas“, – portalui teigė atstovė.

Kaip sakė V. Kudzienė, po apsilankymo šeimoje gruodžio 5 dieną, Marijampolės apskr. VTAS pateikė Vilkaviškio r. savivaldybės administracijai ir socialinės pagalbos centrui raštą dėl galimai nepakankamos ir neveiksmingos pagalbos šeimai.

„Šiuo metu Vilkaviškio rajone šeimai teikiamos socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos“, – sakė V. Kudzienė .

Žadama, kad iki rytojaus bus įvertintas grėsmės vaikui lygis (renkama vaiko situacijos vertinimui reikšminga informacija iš medikų, ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir kt). Šiuo metu vaikas yra medikų priežiūroje.

Būklė – stabili

Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė teigė, kad kūdikis į šią gydymo įstaigą buvo atvežtas trečiadienį. 

„Šiuo metu jis gydomas ligoninėje, jo būklė stabili. Šiuo metu artimųjų prie paciento nėra“, – sakė E. Audickaitė.

Jauna pora suimta mėnesiui

Marijampolės policija ketvirtadienį pranešė, kad teismas vienam mėnesiui leido suimti kūdikio sužalojimu Vilkaviškio rajone įtariamą jauną porą.

Kaip BNS patikslino vietos policijos atstovė Daiva Klimavičienė, 26-erių vyras ir 19-ikos motina įtariami fizinio skausmo sukėlimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu.

Ji sakė, kad tyrimo metu įtarimai gali keistis.

Vaikų teisių apsaugos tarnybos pranešimą apie kūdikį su kraujosrūvomis ant kūno policija gavo trečiadienį 12 val. 28 min.

Tuo metu vyras uždarytas į areštinę, o jauna moteris apklausta.

Primename, kad savaitės pradžioje visuomenę sukrėtė ir pustrečio mėnesio mergytės mirtis Klaipėdoje. Irstantis 2,5 mėnesių kūdikio lavonas sekmadienio popietę buvo rastas Klaipėdoje, Minijos gatvės 129 namo viename butų, kurį nuomojosi vaikelio mama ir šios moters sugyventinis.

Kaip jau buvo rašyta, motina įtariama bejėgio vaiko palikimu be priežiūros, o jos sugyventinis – vaiko nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Dana

Neturi socialinių ygūdžių ,o iškur išmoksta girtauti,susirasti narkotikų,muštis ,vaikų prigimdytì ,paleistuvauti ,o kur pas juos gerieji ygūdžiai tai reiškia kad jie jau gimsta su blogybėmis ydomis ir jų neperauklės socialiniai darbuotojai .

Jurgita

Pinigų truksta šeimai.Nėščia moteris nedirbanti negauna jokių išmokų iš valstybės

Anonimas

Susidaro toks įspūdis,kad yra tokia kategorija žmonių,kuriems tiesiog turi būti uždrausta turėti vaikų.Iš kitos pusės abortų darymas vėlgi blogis,nes žudomas vaikas dar negimęs.Turi būti gal sugriežtinta atsakomybė tokilų "tėvų".Bet vėlgi priverstinis skatinimas neskriausti savo bejėgio vaiko,kuris gimsta šiame pasaulyje kaip naujas žmogus ir iškarto patyria skriaudą ir dar nuo savo tėvų.Kažkas siaubingo!!!.Turi būti priimtas kažkoks sprendimas vis tiek,nes situacija nesikeičia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS