Svetimą kūdikį pražudžiusi plungiškė kalės ilgiau? | Diena.lt

SVETIMĄ KŪDIKĮ PRAŽUDŽIUSI PLUNGIŠKĖ KALĖS ILGIAU?

  • 2

Prokuratūra mano, kad svetimą kūdikį pražudžiusi plungiškė Birutė Bugdinaitė turi kalėti ne 6, o 15 metų.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti prokuratūros skundą dėl veiksmų perkvalifikavimo ir griežtesnės bausmės paskyrimo.

Šiemet birželį B.Budginaitė buvo pripažinta kalta dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir vagystės. Subendrinus bausmę su kitu nuosprendžiu už kitus nusikaltimus, jai skirta galutinė 6 metų laisvės atėmimo bausmė. Prokuratūra mano, kad ji turi būti nuteista už nužudymą.

2011 metų lapkričio 4 dieną miškelyje prie kelio, vedančio į Prūsalius, buvo rastas trijų mėnesių kūdikio kūnas. Į Plungės policijos pareigūnus kreipėsi plungiškė Renata T. 23 metų moteris pranešė, kad neaiškiomis aplinkybėmis iš jos gyvenamosios vietos, esančios sodų bendrijoje „Babrungas“, dingo trijų mėnesių dukra.

Kaip skelbė „Vakarų ekspresas“, moteris pripažino, kad išvakarėse su draugais girtavo, o pabudusi ryte neberado vaiko ir kai kurių asmeninių daiktų.

Kūdikio paieška baigėsi po trijų valandų – visai netoli Renatos T. gyvenamosios vietos, miškelyje, negyvas kūdikis buvo aptiktas po medžių lapais.

B.Budginaitė pripažino, kad draugės namuose vartojo alkoholį, draugei užmigus, pabudo jos beveik 3 mėnesių dukra. Ji paėmė kūdikį ant rankų, bet šis iškrito ant grindų.

Kadangi mergaitė neverkė, manė, kad ji nebegyva, todėl kūną paslėpė netoliese miške, į kurį bėgdama dar kartą virto ir išmetė kūdikį. Pasak kaltinamosios, miegančios draugės daiktus paėmė norėdama inscenizuoti vaiko pagrobimą, todėl dėl vagystės teisme prisipažino visiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Renata V.

Neturiu nieko bendro su įvykiais ir žmonėmis šiame straipsnyje, nesu net buvusi Plungėje. Kreipiausi į Kauno dieną, kad sąsajas pašalintų, nurodė kreiptis į Google, kreipiausi į Google, nurodė kreiptis į Kauno dieną.

būtina

sodinti ir motiną, kuri girtuokliavo ir neprižiūrėjo kūdikio. Taip reikia bausti visas motinas, kurios girtuokliauja ir neprižiūri kūdikių, turi baigtis kūdikių žudynės ir kaltės vertimas visiems tik ne sau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS